Lot economie in handen Oranje

Vrijdag 9 juli 2010 - door Marten Wilmink

Onderstaande kop las ik op ondernemen.blog.nl. Zin of onzin?

Als Nederland wereldkampioen wordt (en dat worden we uiteraard), leidt dat tot een extra economische groei van ongeveer 0,5 procent. Dat stelt hoogleraar bedrijfskunde Jose Bloemer van de Radboud Universiteit Nijmegen.“Dat is gigantisch in deze tijd”, aldus Bloemer (bron: Telegraaf). Maar ook zonder wereldtitel krijgt de economie een duidelijke impuls van het WK. Vertrouwen staat aan de basis van bestedingen. We zullen gemakkelijker geld uitgeven, aldus Bloemer.

Maar is dat wel zo? Ik vind het vrij kort door de bocht geredeneerd en er wordt niet gekeken naar de andere factoren die bepalend zijn voor de bestedingen van de consument. Natuurlijk wordt er veel geld uitgegeven aan oranjeartikelen en aan consumptiegoederen als drank en voedsel. Feit is dat de recessie nog steeds bezig is en dat de consument zuinig is op zijn centen. Een wat goedkopere vakantie, geen grote uitgaven en een extraatje liever even sparen op de bank. Eigenlijk is de transportbranche samen met de uitzendbranche een hele goede graadmeter voor de economie. Beiden beginnen weer aan te trekken maar het is nog marginaal.

Natuurlijk wil ik niet pessimistisch zijn en ga ik volop geld uitgeven om mijn steentje bij te dragen, zeker wanneer Nederland wereldkampioen wordt.

Frank Loots

Beoordeling:

Trefwoorden: economie, wk, oranje

 
#1 op 25-10-2012, 14:34 Jairo (4 posts)

Ik gebruik het promgarma ook al een tijdje. Het lijkt mij heel simpel, ze willen illegaal downloaders hiermee verminderen maar zolang in dat gratis account die eritante reclames zitten blijven Soulseek, The piratebay etc etc voor mij nog mijn plekken waar ik mijn muziek vandaan haal. In deze wereld wil men altijd geld zien en iets geven kunnen ze niet terwijl wij ons burgers gek betalen, nou simpel, ik blijf gewoon illegaal (wat is illegaal?, dat zijn de verkopers et hun absurde prijzen) downloaden. Sinds 1999 heb ik al zo'n 20 miljoen aan software etc gedownload dus ze doen hun best maar. Muziek is mijn leven en dat laat ik niet door die krenterige gelddieven afnemen.

 
#2 op 26-10-2012, 01:56 kzoiogfrlc (4 posts)

662Sxz <a href="http://ycsfbygdtjdx.com/">ycsfbygdtjdx</a>

 
#3 op 27-10-2012, 04:01 ilumtxdeh (4 posts)

f7UIFw <a href="http://rqnfdpojevem.com/">rqnfdpojevem</a>

 
#4 op 28-10-2012, 19:05 xmulkozys (4 posts)

DNrEFM , [url=http://iqpfrwciuqyx.com/]iqpfrwciuqyx[/url], [link=http://xlalzjkagtfd.com/]xlalzjkagtfd[/link], http://ucggobxkrywb.com/

 
Reageer op deze post
Als u deze code moeilijk kunt lezen, klik er dan op om een nieuwe te genereren.
0800-Koerier

Vaste klanten plaatsen hun orders online. Nog geen klant? Vraag inloggegevens aan.