Hoe ver zijn de Griekse eilanden vliegen

Hoe ver zijn de Griekse eilanden vliegen

Er even tussenuit, even weg uit de dagelijkse sleur en op weg naar ontspanning. Wat denk je van de Griekse eilanden? Witte stranden, cultuur, een rustige sfeer, de zee en als je er behoefte aan hebt ook bezienswaardigheden zoals Mykonos stad of Oia Santorini. Met welk doel je ook richting eilanden is het makkelijk om gebruik te maken van het vliegtuig, maar hoe ver zijn de Griekse eilanden eigenlijk vliegen?

Fietsen of vliegen naar Zakynthos

Op de fiets doen we je ongeveer 102 uur en een schamele 17 minuten over om op Zakynthos te komen. Ondank dat het goed is voor je gezondheid en je er vast gespierde benen van zult krijgen lijkt ons dat niet heel handig als je op een ontspannen vakantie wilt gaan richting de Griekse eilanden. Het is immers eens reis van 2045 kilometer vanaf Schiphol gemeten. Het lijkt ons dan een betere optie om met Tui naar Zakynthos te vliegen. Ok je krijgt er geen gespierde benen van zoals met het fietsen, maar je komt wel uitgerust aan in een comfortabel vliegtuig dat over die afstand van 2045 kilometer een kleine 3 uur doet en dat lijkt ons een betere optie om je vakantie goed te beginnen.

De andere eilanden op Griekenland

Er zijn naast Zakynthos natuurlijk nog een aantal andere opties om te kiezen in Griekenland. Zo is Kos een populaire bestemming en met een afstand van 2444 kilometer ook zeker makkelijk met het vliegtuig. Kos is onder toeristen vaak populair en met goede reden. Bezoek de Thermen op Kos als je van natuurlijke bronnen houdt. Of ga eropuit richting Paradise Beach, een strand bekend vanwege de vele bomen die er langs de kustlijn groeien en de kalme blauwe zee.

Rhodos is ook een populaire bestemming in Griekenland en met 2548 kilometer is je beste optie ook het vliegtuig. Bezoek op Rhodos eens de vlindervallei voor een unieke ervaring tussen deze vrolijke fladderaars, maar ook Rhodos stad is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Het ademt sfeer en cultuur, straalt geschiedenis uit en de bevolking is gastvrij en aangenaam in de omgang.