Drie tips om straling in huis te verminderen door middel van edelstenen

Drie tips om straling in huis te verminderen door middel van edelstenen

Elektrosmog of elektrostraling in je huis kan meer schade berokkenen voor je gezondheid dan je zou denken. Elk toestel dat werkt op elektriciteit, stuurt straling in je omgeving en dit kun je verminderen door middel van edelstenen. Deze vaak prachtige stenen zullen ervoor zorgen dat de straling gereduceerd wordt zodat je leefomgeving minder schadelijk wordt voor jouw gezondheid. Je kunt deze edelstenen in de buurt leggen van de apparaten die voor de straling zorgen of, vlak bij jou in de buurt. Maar, omdat stenen zelf ook verzadigd raken is het nodig dat je ze regelmatig reinigt.

Edelstenen reinigen

Dit kun je doen door ze een tijdje onder stromend water te leggen, in te graven in de grond of ze te 'roken' met witte salie. Let wel, sommige stenen lossen op in water dus je zoekt best uit welke stenen je beter op een andere manier reinigt.

Edelstenen opladen

Wanneer je de stenen een tijd hebt gebruikt om de straling te verminderen raken ze uitgeput. Dan is het tijd om ze op te laden. Dit doe je door hen, één tot twee dagen voor volle maan, buiten te leggen. Zie je dat de stenen gaan barsten, dan is het tijd om ze te vervangen.

Amazoniet

Al naar gelang de vindplaats van deze prachtige steen, zal de kleur verschillend zijn van wit tot diep turquoise. Leg enkele stenen in de buurt van je mobiele telefoon, de wifi router of computer om de straling drastisch te reduceren. Hij zou ook helpen tegen luchtvervuiling, wat mooi is meegenomen. Ook Fluoriet heeft vaak deze eigenschappen.

Bergkristal

Deze macrokristallijne steen uit de kwarts familie is doorzichtig en glasachtig. Het is één van de meest gebruikte stenen als het gaat om het verminderen van straling in en om het huis. Zijn naam heeft hij te danken aan het woord 'krustallos' wat Grieks is voor 'ijs'. De helende werking van de bergkristal is vooral energetisch en zal je aura beschermen tegen alle mogelijke negatieve stralingen in je onmiddellijke omgeving. Bergkristal zit bijna altijd in de populaire anti-stralingskits zoals deze, trouwens.

Zwarte Toermalijn

De Zwarte Toermalijn of schörl, die op elke manier kan gereinigd en opgeladen worden, is een gitzwarte steen. In zijn niet gepolijste vorm lijkt hij sterk op een stuk steenkool. Hij beschermt je tegen allerlei negatieve invloeden en stralingen zodat je chakra's in balans gebracht worden of blijven. Vaak worden deze mooie edelstenen verwerkt in armbandjes of hangertjes. Op die manier bieden ze jou de nodige bescherming, waar je ook gaat of bent.