Herfst? Kies voor een droogloopmat!

Herfst? Kies voor een droogloopmat!

De herfst kenmerkt zich door veel regen en wind. Met name regen kan nog weleens voor vervelende situaties zorgen, denk hierbij bijvoorbeeld aan plassen op straat. Als je door deze plassen heenloopt, betekent dit dat je schoenen nat zullen worden. Deze nattigheid wil je natuurlijk niet binnen in je huis hebben, dit zorgt voor vieze vlekken op de vloer, maar kan ook nog eens voor onveilige situaties zorgen. Hoe je deze vlekken en onveilige situaties kunt voorkomen? Met een droogloopmat! Wat een droogloopmat precies is en wat de voordelen hiervan zijn, lees je hieronder.

Wat is een droogloopmat

Een droogloopmat is ideaal als je op zoek bent naar een mat waar je schoenen op droog kunt vegen. Als er geen modder of gras in de buurt van je huis aanwezig is, kun je prima kiezen voor een droogloopmat. Hiermee weet je zeker dat iedereen met droge schoenen binnenkomt en je hoeft nooit meer bang te zijn voor plasjes water waar mensen over uit kunnen glijden.

Voordelen droogloopmat

Heb je een houten vloer of tapijt waar je zuinig op bent? Met een droogloopmat hoef je niet meer bang te zijn dat mensen natte plekken veroorzaken op je vloer of tapijt. Natte plekken op een houten vloer, kunnen namelijk voor veel ellende zorgen. Denk hierbij aan schimmelvorming op het hout, dit kan grote gevolgen hebben voor de hele vloer. Natte plekken in je tapijt zijn natuurlijk niet fraai om te zien en als er ook nog kleine steentjes en andere vuiligheid in komt te zitten, wordt je tapijt vaak al snel lelijk. Een droogloopmat zorgt dus voor een schoon en netjes interieur. Tweede voordeel is dat het zorgt voor een stuk extra veiligheid. Heb je een vloer vol met plavuizen? Dan kan deze spekglad worden als hier water op ligt. Kies voor een droogloopmat en je huis is een stuk veiliger. Als laatste voordeel kun je met een droogloopmat ook nog rekenen op een fraaie aanwinst voor je interieur. Zo’n mat maakt je huis een stuk gezelliger en huiselijker. Ideaal toch?

Droogloopmat op maat

Heb je een smalle ingang bij de voordeur? Of juist een hele brede? Heb je een specifiek idee wat je wilt als het gaat om je droogloopmat? In het laatste geval kun je denken aan een leuke tekst die je erop wilt hebben, of misschien wel het logo van je bedrijf! Een droogloopmat is in bovenstaande gevallen ideaal. Bij een droogloopmat op maat bepaal je alles zelf; het materiaal, de afmetingen, maar ook wat er op moet komen te staan. Kies jij ook voor een droogloopmat op maat?