Minder zichtbare littekens met deze oplossingen

Minder zichtbare littekens met deze oplossingen

Heb jij een litteken en wil je deze minder zichtbaar maken of zelfs verwijderen? Dan zijn er veel keuzes die je hierbij kunt maken. Zo zijn er veel manieren op littekens te vermijden of het effect minder erg te maken. Ook heb je speciale producten om de littekens minder opvallend te maken of zelfs langzaam te helpen herstellen. Hieronder lees je meer over littekens en hoe je deze minder zichtbaar kunt maken.

Voorkomen van littekens

Zoals bij veel problemen, is het natuurlijk beter om deze te voorkomen of te verminderen dan deze later te herstellen. Bij het herstellen van een wond zijn de leeftijd van de huid en de plaats van de wond erg belangrijk. Hier kun je zelf natuurlijk niet veel aan doen. Wel is het belangrijk om te zorgen voor voldoende beweging en om de wond zo schoon mogelijk te houden. Dit zorgt voor een beter hersel en voorkomt een ergere afloop. Ook moet de wond voldoende zuurstof krijgen en niet uitdrogen. Een gezondere levensstijl kan hieraan ook een bijdrage leveren.

Littekens verminderen

Heb je al een litteken en wil je ervoor zorgen dat deze minder zichtbaar is? Dan zijn er ook veel dingen die je kunt proberen. Zo kun je proberen de huid om het litteken goed te masseren. Hier is dan een slim idee om gebruik te maken van littekencreme. Op deze manier zorg je voor betere bloedsomloop en zorg je ervoor dat de beschadigde huid beter hersteld kan worden. De littekencremes zorgen ook voor een herstellende werking. Het beste is om deze twee keer per dag te gebruiken.

Je kunt ook een siliconenbehandeling gebruiken om de littekens minder duidelijk te maken. Ook laserbehandelingen worden steeds vaker toegepast bij littekens. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid meer collageen aanmaakt, wat positieve effecten kan opleveren. Het litteken zal niet helemaal verdwijnen, maar wel minder zichtbaar zijn. Ook is het belangrijk om je litteken de eerste maand niet te veel in de zon te hebben. Dit lijkt een goed idee om het wat minder zichtbaar te maken, maar beschadigde huid is gevoelig voor straling van de zon. Ga je toch in de zon? Zorg dan dat je goed ingesmeerd bent.