Naar Málaga vanaf Weeze Airport? Lees eerste onze tips!

Naar Málaga vanaf Weeze Airport? Lees eerste onze tips!

Vanaf vliegveld Weeze Airport kun je heel makkelijk naar Málaga vliegen. Weeze Airport is niet zoals Schiphol, Eindhoven of Rotterdam. Deze vliegvelden liggen alle drie in Nederland en zijn relatief grote vliegvelden. Weeze Airport is een stuk kleiner waardoor alles veel overzichtelijker is. En wat erg aantrekkelijk is voor Nederlanders; het vliegveld ligt in Duitsland waardoor er andere belastingtarieven gelden dan in Nederland.

Vliegen is duur geworden

Sinds het kabinet met D66 (rutte 4) is vooral vliegen een stuk duurder te worden. Omdat vliegen ontmoedigt moet worden bij de 'gewone burger', is er een relatief hoge vliegtaks in Nederland ingevoerd. Je betaalt voor een retourtje alleen al 50 euro direct aan de staat. Dat is niet de enige belasting, er zijn nog een aantal andere belastingen die vliegen vanaf een vliegveld in Nederland erg duur maken. Dit geldt dus niet voor een vlucht vanaf vliegveld Weeze.

Vanaf vliegveld Weeze niet

Vliegveld Weeze ligt bij Venray net over de grens, dit betekent dat Limburgers, mensen in het oosten van Brabant en Gelderlanders hier goed gebruik van kunnen maken. Je kunt er prima parkeren. Het enige nadeel is dat het met het openbaar vervoer niet per se makkelijk te bereiken is. Je kunt wel met de trein naar 'station Weeze', dit station ligt echter niet bij het vliegveld maar bij het plaatsje waarnaar de luchthaven is vernoemd. Je kunt vanaf hier wel met de bus naar vliegveld Weeze toe.

Málaga aan de Costa del Sol

En waarom zou je dan vanaf Weeze naar Málaga willen vliegen? Málaga heeft alles! Het ligt in zuid-Spanje, het is er vaak mooi weer en daardoor is er dus bijna gegarandeerd zon. Boek een appartement in de stad Málaga, Torremolinos of Marbella of in een van de steden eromheen aan de Costa del Sol. Ook in de maanden maart en oktober is er nog veel zon in Málaga, in Nederland zal het weer dan al slechter zijn, aan de costa del sol schijnt de zon gewoon nog. De stad ligt dus in zuid-Spanje en daardoor is het niet per se een dure vakantie. De vluchten naar Málaga zijn gewild maar je zult bijvoorbeeld minder geld uitgeven aan bijvoorbeeld eten.

De stad Málaga was tot voor kort minder in trek doordat veel mensen direct doorgaan vanaf vliegveld Málaga naar steden zoals Torremolinos, Marbella maar ook Sevilla en Granada. Toch is ook de stad Málaga een pareltje, dat is ook de reden dat het een bestemming is vanaf Weeze Airport! Een super gezellig centrum, een oude binnenstad, een leuke haven en veel lekker eten zorgen ervoor dat juist Málaga nu aan populariteit begint te winnen. Eet lekkere tapas op de vele pleintjes en pluk de dag! Disfruta Málaga!