Schiphol is nog steeds onze nationale luchthaven

Schiphol is nog steeds onze nationale luchthaven

Ondanks dat er in Nederland steeds meer vakantievluchten van de kleinere vliegvelden als Zestienhoven (Rotterdam- the Hague), Eindhoven en Groningen blijft Schiphol toch onze nationale luchthaven. Een vliegveld waarvandaan zowat iedere bestemming in de wereld per vliegtuig te bereiken is. Veel mensen vertrekken vanaf Schiphol , vooral de zakelijke vluchten lopen daar nog steeds over. En dat aantal blijft ieder jaar maar stijgen.

De vluchtinformatie van Schiphol

Schiphol was een van de eerste luchthavens in de wereld die ook de online wereld indook. Zo kunnen tegenwoordig vluchten op hun website geboekt worden maar ook gevolgd. Zowel de vertrektijden als de aankomsttijden van iedere vlucht die Schiphol aandoet zijn online te vinden. Het is tegenwoordig zo dat je via de website van Schiphol zelfs de vlucht daadwerkelijk kan volgen via Flightradar24. Leuk om te zien als je vol verwachting uitziet naar een hereniging met iemand. Je weet dan precies waar ze zich op dat moment met hun vliegtuig bevinden.

Ook bij een eigen vertrek erg makkelijk

Ook als u zelf moet vertrekken dan is het makkelijk om de vluchtinfo van Schiphol te volgen. Iedere vertraging in de vertrektijden is online direct terug te vinden. Dat scheelt u weer enkele uren extra die u zich niet hoeft te vervelen op Schiphol. Alhoewel Schiphol er de laatste tijd erg veel aan doet om mensen zich niet te laten vervelen tijdens het wachten. Zo is er voor gezinnen een speurtocht uitgezet waarbij niet alleen iedereen zich vermaakt maar ook veel informatie over het oude en het huidige Schiphol tot zich neemt. Dan zijn er natuurlijk ook nog de vele winkels, restaurantjes en caf├ęs op Schiphol zelf; dus tijdelijk vermaak tijdens het wachten is zeer zeker mogelijk.

Heeft u wat langer de tijd kijk dan of u de Schiphol Experience kunt boeken. Dat is een bustour die u op plekken brengt waar u normaal niet mag komen. Ze laten dan het werk achter de schermen zien, waardoor u ook een beter zicht krijgt op het feit dat u zo veel vroeger in moet checken bij een vlucht.