Wat is de vulkracht van dons bij een een dekbed?

Wat is de vulkracht van dons bij een een dekbed?

De vulkracht van dons is de maat voor de hoeveelheid ruimte die een ons dons inneemt. Het wordt meestal gemeten in kubieke centimeters luchtigheid per ounce dons of dons alternatief (loft). Je kunt vulkracht meestal vinden op duurdere dekbedden. Het gemiddelde dekbedovertrek heeft een vulkracht van 450-500. Hoe hoger de vulkracht, hoe beter het isolerende vermogen en de loft van een dekbed. Vulkracht is een goede indicator voor warmte en kwaliteit.=

Hoogwaardige dekbedovertrekopties voor vulkracht

Hoogwaardige dekbedovertrekken hebben meestal een vulkracht van 600-799. Wil je een hoogwaardig dekbed? Dan moet je een dekbed kopen met een vulkracht van 600-799.

De dekbedinzetten van de hoogste kwaliteit hebben een vulkracht van meer dan 800. Dit zijn doorgaans de meest isolerende en luchtigste en ook de duurste dekbedden die verkrijgbaar zijn.

Dekbedgarentelling

Denk je dat het aantal draden alleen belangrijk is voor je lakens? Denk nog eens na! Net als bij ander beddengoed, betekent een hogere draadtelling een strakkere binding met de stof, waardoor deze zachter wordt. In een dekbed zal een hoger aantal draden en een strakker weefsel bepalen hoe goed het de donsvulling bevat, wat de duurzaamheid aangeeft. De sleutel tot kwaliteit is een evenwicht tussen het weefsel en de draadtelling, aangezien een hoge draadtelling nog steeds een stof- en weefselconstructie van lage kwaliteit kan betekenen. Voor meer informatie over het aantal draden en het weven, raadpleegt u onze gids Beddengoed Draadtelling: wat u moet weten.

- Koop dekbedden met een draadtelling van minder dan 100

- Koop dekbedden met draadtellingen van 100-200

- Koop dekbedden met draadtellingen van 200-400

- Koop dekbedden met een draadtelling van meer dan 400

Dekbedreiniging en verzorging

Wanneer u een nieuw dekbed opent of er een uit de opslag haalt, herstelt u het hok door het een paar minuten uit te schudden of het gedurende vijf minuten in de droger op laag te pluizen. Controleer altijd de reinigingsinstructies voor je dekbed, want sommige zijn alleen chemisch te reinigen

Naast het regelmatig reinigen van vlekken, is het aan te raden om je dekbed twee of drie keer per jaar te wassen. Gebruik voor het wassen van dekbedden thuis warm water en een mild wasmiddel op de delicate cyclus van een grote wasmachine. Mogelijk moet u nog een spoelcyclus uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle zeep wordt uitgewassen.

Om je dekbed te drogen, moet je het dekbed een paar uur op laag in de droger laten staan. Overweeg een paar tennisballen toe te voegen om klonten te voorkomen en ervoor te zorgen dat het dons gelijkmatig wordt gedroogd. Als de stof van de schelp gekreukt is nadat het dekbed droog is, stoom de stof dan voorzichtig (niet strijken).

Tip: Wanneer u uw nieuwe dekbed mee naar huis neemt, houd er dan rekening mee dat het na het uitpakken tot 72 uur kan duren voordat het uitzet en maximale loft bereikt.