3 tips voordat je gaat investeren in cryptocurrency

3 tips voordat je gaat investeren in cryptocurrency

Cryptocurrency wordt steeds populairder. Cryptocurrency is digitale valuta waarmee je eenvoudig digitaal kunt betalen zonder tussenkomst van een bank. Wereldwijd en zonder valutaverschillen. Wil je ook profiteren van de koerswinsten van cryptocurrency? Voordat je dit gaat doen, hebben wij drie tips voor je.

Koop veilig en betrouwbaar

Beginnen met cryptocurrency kun je op een veilige en betrouwbare manier doen. Bijvoorbeeld door jouw cryptocurrency te kopen van een tussenpersoon. Een tussenpersoon heeft de kennis in huis en je kunt er altijd terecht met vragen. Je betaalt hiervoor wel een kleine commissie, maar daar krijg je wel kennis, veiligheid en zekerheid voor terug. Kopen op een crypto Exchange kan ook, bijvoorbeeld op markten als Binance, Bittrex of CoinbasePro. Hier betaal je geen extra commissie, kun je veilig zakendoen, maar moet je wel verstand van zaken hebben. Als je net begint met cryptocurrency is rechtstreeks van iemand cryptocurrency kopen, niet aan te raden. In het beginstadium zul je waarschijnlijk nog niet genoeg kennis van deze markt hebben, daarnaast weet je niet of jouw handelspartner wel te vertrouwen is.

Vertrouwen in de toekomst

De onlinemarkt is een nog relatief jonge markt, maar wel een markt die hard groeit, wereldwijd. Er is dan ook behoefte aan betrouwbare valuta waarmee zaken kan worden gedaan. Cryptocurrency kun je wereldwijd gebruiken en er is geen tussenkomst van een bank voor nodig. Daarnaast scheelt het gebruik van dit betaalmiddel ook nog eens flink in de kosten. Veel beleggers zien cryptocurrency dan ook als het betaalmiddel van de toekomst, wat de koersontwikkeling op de lange termijn ten goede zal komen. Hoe meer mensen online zaken gaan doen, hoe betrouwbaarder het systeem wordt, hoe hoger de koersen zullen worden. Dit maakt cryptocurrency een prima investering voor de toekomst.

Kies bewust jouw currency

De Bitcoin is de grondlegger van alle cryptocurrencies. Dit maakt deze digitale munt de meest bekende en daarom wellicht ook de meest vertrouwde digitale munt. Maar er zijn nog meer digitale munten waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld de Ethereum, Stratis en Ripple. Door achtergrondinformatie te lezen over deze verschillende munten, kun jij bepalen welke munt er het beste bij jou past en waarin jij het liefste wilt investeren.