Alle muziekstijlen die je op een akoestische gitaar kunt spelen

Alle muziekstijlen die je op een akoestische gitaar kunt spelen

Akoestische gitaren zijn  een van de meest veelzijdige instrumenten die er zijn. Je kunt er vrijwel elke muziekstijl mee spelen, van jazz tot klassiek, van folk tot rock and roll. Of je nu een beginner bent of een ervaren muzikant, het is altijd een goed idee om een akoestische gitaar in je arsenaal te hebben. Laten we eens kijken naar enkele muziekstijlen die op een akoestische gitaar gespeeld kunnen worden.

Klassieke muziek

Klassieke muziek bestaat al eeuwen, en er wordt nog steeds veel van genoten. Klassieke stukken zijn meestal geschreven voor solo-instrumenten (piano, viool, enz.), maar veel ervan kunnen ook worden aangepast voor de akoestische gitaar. Afhankelijk van je niveau en ervaring met klassieke muziek, kun je beginnen met eenvoudige stukken zoals de Preludes van Bach of de Menuetten van Mozart, voordat je moeilijkere werken als de Sonates van Beethoven of de Etudes van Chopin aanpakt.

Volksmuziek

Volksmuziek is al populair sinds begin 1900, toen liedjes mondeling van generatie op generatie werden doorgegeven. Er zijn talloze folksongs die op de akoestische gitaar gespeeld kunnen worden, waaronder bekende klassiekers als "House Of The Rising Sun" van The Animals en "500 Miles" van Peter, Paul & Mary. Als je het spelen van enkele traditionele volksliedjes wilt uitproberen, zijn er online genoeg bronnen waar je gratis bladmuziek kunt vinden.

Rock & Roll/Blues

Rock & Roll en Blues zijn twee genres die door de jaren heen sterk beïnvloed zijn door het geluid van de akoestische gitaar. Van Chuck Berry's grote hits als "Johnny B Goode" tot Eric Clapton's klassieker "Layla," veel klassieke rock & roll en blues songs hebben prominente akoestische gitaarpartijen die ze onmiddellijk herkenbaar maken. Als je je vaardigheden in deze genres wilt aanscherpen, zijn er tal van instructieboeken verkrijgbaar die je leren hoe je ze goed kunt spelen op een akoestische gitaar.

Bekende artiest die gitaar speelt

Een bekende artiest die de akoestische gitaar gebruikt is Ed Sheeran. Hij is bekend om zijn unieke zang- en gitaarstijl en heeft talloze hits geschreven en uitgebracht, waaronder "Thinking Out Loud," "Photograph," en "Shape of You." Sheeran heeft zijn gitaarvaardigheden laten zien in zijn live-optredens en op zijn albums, waaronder zijn Grammy-winnende album "÷" (Divide). Zijn muziekstijl is een mengsel van pop, hip-hop en folk en hij wordt geroemd om zijn emotionele en oprechte teksten.