Contactlenzen een goed alternatief voor de bril?

Contactlenzen een goed alternatief voor de bril?

Draag je een bril of heb je van de opticien vernomen dat je een bril moet gaan dragen om alles weer goed te zien. Dan kan het zijn dat je niet blij bent met dit nieuws omdat je een bril in je gelaat namelijk niet mooi vindt of dat je een bril totaal niet praktisch vindt. Maar er is goed nieuws want in plaats van een bril Is er ook de mogelijkheid om contactlenzen te gaan dragen. Met het dragen van contactlenzen kun je alles net zo duidelijk waarnemen als met een bril. Eigenlijk zijn contactlenzen kleine kunststof glaasjes die drijven op het oogvocht. Deze contactlenzen zullen het licht breken in die mate zodat het netjes op het netvlies zal vallen waardoor de gebruiker weer maximaal scherp zal zien. De hoogte van de plus of min sterkte zal bepalen hoeveel het beeld verschoven zal worden. Deze juiste waarde zal de opticien of contactlensspecialist bepalen doormiddel van een oogmeting.

Ook zal de opticien of contactlensspecialist je adviseren in de keuze van de contactlenzen. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten en merken contactlenzen op de markt. De meeste mensen kiezen voor silicone hydrogel lenzen, deze contactlenzen laten namelijk zeer veel zuurstof door en dit is belangrijk om het hoornvlies van het oog te voorzien van veel zuurstof. Draag je namelijk contactlenzen die te weinig zuurstof doorlaten dan kan je hier vervelende gevolgen van gaan ondervinden als je hier te lang mee rond loopt.

Goede zachte contactlenzen kan je niet alleen in een optiekzaak kopen, maar je kan deze ook voordelig online bestellen. Online bestel je namelijk alle bekende merken contactlenzen maar dan voor een fractie van de prijs die je bij een optiekzaak moet neerleggen. Het maakt ook niet uit wat voor type contactlens je draagt je vindt online zoal sferische, torische en multifocale contactlenzen. Online kan je echter alleen zachte contactlenzen kopen, wil je harde contactlenzen dan moet je deze offline kopen in een optiekzaak. De meeste gebruikers van contactlenzen dragen trouwens zachte contactlenzen omdat deze gewoon super lekker zitten. De harde variant wordt namelijk veelal bij hoge sterktes voorgeschreven door de opticien of contactlensspecialist.

Kleurlenzen kopen

Er zijn ook personen die geen sterkte nodig hebben om beter te zien maar toch contactlenzen dragen. Ze dragen bijvoorbeeld kleurlenzen of meekleurende lenzen. Kleurlenzen zijn voor cosmetisch gebruik en je kan bijvoorbeeld blauwe lenzen, groene lenzen of grijze lenzen bestellen. Meekleurende lenzen zijn zachte lenzen die automatisch donker worden als de zon schijnt en weer ontkleuren tot een normale contactlens als men zich niet meer in de zon bevindt. Dit zijn dus fijne lenzen om te gebruiken bij veel buitensporten zoals voetbal of wielrennen.

Draag je contactlenzen dan dien je je wel aan bepaalde voorschriften te houden. Je moet dan denken aan de draagtijd, dus bijvoorbeeld maandlenzen moet je elke maand vervangen voor een nieuwe set. Ook het onderhouden van de contactlenzen is belangrijk, dus gebruik de juiste contactlensvloeistof en zorg ervoor dat je de contactlensvloeistof dagelijks vervangt in je lenshouder voor verse vloeistof.