De geschiedenis van Monuta

De geschiedenis van Monuta

Monuta bestaat in Nederland al sinds 1923 en heeft sinds jaar en dag zijn hoofdkantoor in Apeldoorn. Monuta heet het pas sinds 1954, daarvoor was de naam; Apeldoornsch Begrafenisfonds. Behalve dat het een uitvaartonderneming is met onder andere crematoria in heel Nederland is Monuta vooral bekend om zijn uitvaartverzekering. Ze kunnen op deze manier de gehele uitvaart uit handen nemen. Deze manier van ontzorgen is nu gebruikelijk maar was toen echt vernieuwend. Voor de maandelijkse premie die u betaald nemen zij de volledige begrafenis of crematie voor hun rekening.

Monuta in de huidige tijd

Afhankelijk van de premie die u betaald wordt het verzekerde bedrag samengesteld. Tot dat bedrag kunnen uw nabestaanden (of u zelf als u het voor die tijd zelf allemaal wilt vastleggen) de uitvaart volledig regelen bij een van de Monuta vestigingen. Mocht het duurder worden dan kan er natuurlijk bijbetaald worden. Monuta is in handen van een stichting (Monuta helpt) die de eventuele winsten van alle Monuta takken verdeeld onder diverse goede doelen.

Waarom voor Monuta kiezen?

Monuta is met 1,6 miljoen verzekerden in zowel Nederland als Duitsland een van de grotere spelers in de uitvaartbranche. Met deelnemingen in begraafplaatsen, crematoria en uitvaartbedrijven kunnen zij echt er voor garant staan dat alles bij de uitvaart vlot verloopt en door hun eigen medewerkers in goede banen geleid wordt. U kunt van tevoren uw uitvaartwensen online of via een Monuta medewerker vast laten leggen en u kunt ook de premie berekenen / verzekering afsluiten via hun website. Dus niet meer een hele avond moeten praten over uw uitvaart maar gewoon zelf alles beslissen is bij Monuta zeer zeker mogelijk. Wel raadzaam is het om met een Monuta medewerker te overleggen wat uw wensen op het gebied van uw uitvaart op dit moment ongeveer kost; hierop kan het verzekerde bedrag en de daarbij behorende premie berekend worden.

Ontzorg uw familie bij uw uitvaart

Voor nabestaanden is de tijd van overlijden al emotioneel zat. Als daar ook nog eens bij komt kijken dat ze een complete begrafenis of crematie moeten regelen dan is het leed niet te overzien. Door maandelijks uw premie aan Monuta te betalen neemt u ze die zorg uit handen en komt er bij het overlijden van een verzekerde iemand van Monuta met uw nabestaanden praten en regelt hij of zij alles voor hun.