De leukste activiteiten met kinderen tijdens de winterdagen

De leukste activiteiten met kinderen tijdens de winterdagen

De winter kan een moeilijke tijd zijn voor ouders. Het is donker, het is koud en de kinderen worden gek van het binnen zitten. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn genoeg leuke activiteiten die je met je kinderen kunt doen. In deze blogpost bekijken we enkele van de leukste activiteiten die je in de winter met kinderen kunt doen. Maak je klaar om plezier te maken!

Sleeën

Sleeën is niet alleen een geweldige manier om naar buiten te gaan en van het winterweer te genieten, maar het is ook een geweldige activiteit voor kinderen. Het is een leuke manier om energie te verbranden, te bewegen en plezier te hebben.

Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken als je met kinderen gaat sleeën. Ten eerste, zorg ervoor dat ze zich goed kleden voor het weer. Dat betekent lagen warme kleding, inclusief muts en handschoenen. Ten tweede, kies een heuvel die niet te steil is en met zachte sneeuw. Je wilt niet dat ze te snel gaan of zich bezeren. Tot slot moet u goed toezicht houden tijdens het sleeën. Blijf in de buurt voor het geval ze hulp nodig hebben. Heb je al wat oudere kinderen? Dan kan het GPS horloge kind van One2Track uitkomst bieden. Op deze manier kun je altijd zien waar je kinderen zich bevinden, maar kunnen ze wel lekker samen met hun vrienden of vriendinnen op pad.

Natuurlijk hebben we in Nederland niet altijd het ideale weer voor deze activiteit, maar denk dan is aan een indoor slee/ski/snowboard baan, zoals Snowworld. 

Schaatsen

Schaatsen is een leuke winteractiviteit voor het hele gezin. Het is een geweldige manier om te bewegen en samen tijd door te brengen.

Er zijn veel openbare schaatsbanen in steden en dorpen door hele land. Veel van deze banen bieden lessen aan voor beginners. Schaatsen is een geweldige manier om evenwicht en coördinatie te leren, en het is ook gewoon erg leuk.

Sneeuwbalgevechten en sneeuwpoppen maken

Een van de leukste dingen van de winter is dat het de perfecte gelegenheid is om sneeuwbalgevechten te houden! Deze activiteit blijft leuk voor kinderen (én volwassenen), hoe oud ze ook zijn.

Ook sneeuwpoppen maken is een perfecte activiteit met dit koude weer. Om een sneeuwpop te maken heb je alleen wat sneeuw nodig en wat basisbenodigdheden zoals wortels, stokken en steentjes. Zodra je alles hebt wat je nodig hebt, volg je gewoon deze eenvoudige stappen:

1. Maak een grote sneeuwbal voor het lichaam van je sneeuwpop. Je kunt je handen of een schop gebruiken om de sneeuw in een strakke bal te pakken.

2. Maak een andere sneeuwbal voor het hoofd van je sneeuwpop. Deze moet kleiner zijn dan het lichaam, zodat hij er gemakkelijk op komt te zitten.

3. Plaats het hoofd boven op het lichaam en gebruik stokken of wortels voor de armen.

4. Gebruik de steentjes voor ogen en knopen, of iets anders waarmee je je sneeuwpop wilt versieren.

Warme chocolademelk drinken 

Als het buiten koud is en de haard brandt, is er niets lekkerder dan een mok warme chocolademelk. Voeg wat marshmallows of slagroom toe om het extra speciaal te maken. Kom samen met je kinderen even helemaal tot rust.

Films kijken 

Er gaat niets boven lekker knus zitten met een deken, warme chocolademelk en een goede film als het buiten koud weer is. Als je iets zoekt om met de kinderen te doen op een koude winterdag, waarom kruip je dan niet op de bank voor een familiefilmmarathon? Harry Potter en Home Alone zijn bij ons favoriet ;-)

Koekjes bakken

(Kerst)koekjes bakken met je kinderen heeft iets speciaals en gezelligs. Bovendien is het een goede manier om ze te leren over maten, aanwijzingen opvolgen en geduld hebben. Als de koekjes klaar zijn, kun je genieten van een heerlijke snack!

Tekenen of schilderen

Er zijn genoeg activiteiten binnenshuis die kinderen in de winter kunnen vermaken. Een mogelijkheid is om creatief aan de slag te gaan met kunstprojecten. Tekenen of schilderen is een geweldige manier om kinderen hun fantasie de vrije loop te laten. Hang een leeg doek op en geef ze wat verf of krijtjes. Ze kunnen ook gewoon op gewoon papier tekenen als je geen doek bij de hand hebt. Als je het wat uitdagender wilt maken, zorg dan voor een stilleven dat ze kunnen schilderen of tekenen. Dat kan een schaal met fruit zijn, bloemen in een vaas of iets anders dat hen interesseert.