Gezond 10 kilo afvallen in 4 tot 8 weken

Gezond 10 kilo afvallen in 4 tot 8 weken

Om snel 10 kilo af te kunnen vallen, gaan we ons richten op een gezonde manier van eten. Het beste gaat dit als je eet volgens het koolhydraatarme dieet. Met dit dieet kun je veel vet gaan verbranden. Zonder dat je honger hebt. Dit zijn de punten waar je op moet letten als je wilt lijnen:

​Zoals gezegd zijn enkelvoudige koolhydraten dikmakers en kun je het beste schrappen uit je maaltijden. Dat betekent geen brood, pasta of aardappelen of iets dergelijks. Als je dat doet dan kun je snel 10 kilo afvallen in 3 maanden.

​Je hoeft niet alle koolhydraten uit je dieet te weren. Zorg dat je tussen de 50 en 100 gram koolhydraten per dag eet. Haal deze uit gezonde producten als groente, fruit, volkoren producten, noten en zaden. ​Schakel over van enkelvoudige koolhydraten naar eiwitten en vetten. Ze geven je een gevuld gevoel en zorgen ervoor dat je geen honger hebt.

Eiwitten haal je bijvoorbeeld uit yoghurt, eieren, vlees en vis. Een ontbijt van yoghurt of kwark is een prima start van de dag. Vetten haal je uit olijfolie, kokosolie, avocado, vette vis, en ook volle yoghurt en kwark.

Eiwitten en vetten zijn prima energieleveranciers voor het lichaam. Aan het begin van het dieet zal je lichaam nog even moeten wennen aan de omschakeling van de verbranding van koolhydraten naar eiwitten en vetten. Dit kan zorgen voor wat vermoeidheid of hoofdpijn, maar dat is van voorbijgaande aard.

Als je de eerste week door bent zal je zien dat je snel de motivatie te pakken hebt. De ontwenningsverschijnselen zijn dan voorbij en je merkt dat je lichaam het vet aan het verbranden is en dat je snel die 10 kilo kwijt bent.

Voldoende vitamines en mineralen

Tijdens het koolhydraatarme dieet eet je misschien anders dan dat je misschien gewent bent. Maar koolhydraat arme recepten smaken heel goed en je kunt er genoeg van eten, zodat je geen honger hebt.

Als je voldoende varieert zal je ook alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt. Je zult je heel energiek blijven voelen. Dat is een voordeel ten opzichte van crash diëten, waarbij je veel minder calorieën eet dan je eigenlijk nodig hebt en daardoor ook te weinig vitamines en mineralen tot je neemt. Tijdens zo’n dieet loopt je lichaam veel tekorten op. Daarom is een koolhydraatarm dieet de beste manier als je graag 10 kilo wilt afvallen in 4 tot 6 weken (bron: YellowFit.nl).

Is vet eten wel gezond?

Maar hoe zit dat dan met vet eten? Veel mensen zijn ervan overtuigd dat vetten ongezond zijn. Dat is ook geen wonder, als je ziet hoe vetten in de media afgeschilderd worden. Gezondheidsinstanties beweren dat vetten de vijand zijn, het slechtste in ons dieet. De nadruk wordt voornamelijk gelegd op de verzadigde vetten, maar over het algemeen geldt de mening dat je vetten zoveel mogelijk moet vermijden. Ze zouden leiden tot verhoogd cholesterol, dat weer leidt tot hartkwalen en dichtslibbende aderen en natuurlijk wordt je er heel dik van. En alle mensen geloven dat er toch niet voor niets allerlei magere producten, van halvarines, magere yoghurt en superslank makende light mayonaises en jams zijn.

Er zijn echter veel onderzoeken gedaan en daaruit blijkt dat verzadigde vetten en alle andere vetten helemaal niet ongezond zijn. Het lichaam heeft zelfs vetten nodig om goed te kunnen functioneren. Laat je deze vetten uit je voeding, dan eet je eigenlijk minder gezond. Je hebt vet in je voeding nodig voor een goed werkend hart- en vaatstelsel en voor een gezonde spijsvertering. Daarnaast zullen de vetten die je tijdens het koolhydraatarme dieet eet, gebruikt worden als energieleverancier. Dus als je dit dieet volgt, zul je de vetten juist nog meer nodig hebben.