Hoe kun je beter slapen?

Hoe kun je beter slapen?

Last van een slechte nachtrust? Lig je ’s nachts vaak uren wakker doordat je maar blijft piekeren? Word je van het minste geringste al wakker en kom je daarna niet meer in slaap? Een slechte nachtrust kan voor veel problemen zorgen. Denk hierbij aan het niet goed functioneren op je werk, maar ook kan het voor serieuze concentratieproblemen zorgen. Dit laatste kan bijvoorbeeld invloed hebben op je rijprestaties in het verkeer of bij het maken van examens voor een cursus. Als je last hebt van een slechte nachtrust, zijn er gelukkig goede oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat jij straks weer heerlijk slaapt. Wat die oplossingen zijn? Hieronder kun je ze lezen!

Vast ritme

Je lichaam vindt het fijn als het weet waar het aan toe is als het gaat om nachtrust. Zorg er dan ook voor dat je jezelf een vast ritme aanwent. Bijvoorbeeld door na het eten nog even te gaan wandelen, dan televisie te gaan kijken om daarna naar bed te gaan. Aan dit ritme kan je lichaam dan wennen en ‘weet’ wanneer de nachtrust gaat beginnen. Binnen dit vaste ritme is het ook belangrijk om koffie en alcohol later op de avond, niet tot je te nemen. In deze dranken zitten namelijk stoffen die je alert en wakker houden. Precies wat je niet nodig hebt als je lekker wilt slapen!

Zorg dat je moe bent

’s Nachts herstelt je lichaam van de inspanningen die je overdag doet. Op het moment dat je jezelf fysiek niet voldoende inspant, betekent dit feitelijk dat er voor het lichaam niet zoveel te herstellen valt. Het gevolg? Je blijft lang wakker liggen en kan niet in slaap komen. Je kunt dit voorkomen door ervoor te zorgen dat je moe bent als je naar bed gaat. Je kunt dit doen bijvoorbeeld ’s avonds een lange wandeling te gaan maken of om te gaan sporten in de sportschool. Wat je ook doet aan fysieke inspanning? Zorg dat je moe en voldaan naar bed gaat.

Gebruik hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt die zeer effectief zijn als het gaat om hulp bij een betere nachtrust. Eén van die hulpmiddelen is een slaaprobot. Deze robot synchroniseert je ademhaling, dit zorgt voor ontspanning, waardoor je beter zult slapen. Een slaaprobot zorgt ervoor dat je dieper, langer en beter gaat slapen. Je zult merken dat je hierdoor een beter humeur hebt en bovendien zullen je werkprestaties ook toenemen. Investeer jij ook in een goede nachtrust?