Huis interieur tips voor een nieuwe woning

Huis interieur tips voor een nieuwe woning

Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht wil je deze natuurlijk op de best mogelijke manier inrichten. Dit kan soms nog best lastig zijn. Want hoe richt je je nieuwe huis in? Wat zijn de mogelijkheden en welke meubelen passen goed bij elkaar? Lerengoederen.nl helpt je een handje vooruit door een aantal tips te geven over huis interieur voor een nieuwe woning.

 Hoe start je met het inrichten van je huis?

Ben je zelf niet erg creatief? Dan kan het knap lastig zijn om te weten waar je moet beginnen met het inrichten van je huis. Een goede tip is om te beginnen met het maken van een moodboard. Op dit moodboard plak je verschillende foto’s van bestaande woningen waarvan jij het interieur mooi vindt. Deze foto’s kan je vinden door simpelweg te Googlen naar termen als “interieur ideeën” of “interieur voorbeelden” en te kijken bij de afbeeldingen. Ook is Pinterest een goed platform om inspiratie op te doen. Als het goed is heb je na het plakken van zo’n twintig foto’s een mooi beeld van de algemene interieurstijl die jij wilt uitvoeren in je huis. Vanuit hier kan je verder naar de volgende stap.

Indeling van de verschillende kamers

Nu je een idee hebt van de algemene interieurstijl kun je beginnen met het indelen van de verschillende kamers in je huis. Zo heb je een woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer en eventueel nog wat andere kamers zoals een kantoor of extra slaapkamer. Bedenk per kamer hoe je deze wilt indelen. Dit kan je het beste doen door te bedenken welke meubels je in de kamers wilt zetten en hierbij een plattegrond van elke kamer uit te tekenen. Zo heb je per kamer een goed overzicht en krijg je een goed beeld van hoe het er in het echt uit gaat zien.

Interieur mogelijkheden

Je hebt nu een globaal overzicht van de interieurstijl en hoe je elke kamer gaat inrichten. Nu is het zaak om deze twee samen te brengen door het uitkiezen van de meubels voor je interieur. Je kunt hier het beste online mee beginnen. Zo kun je op je gemak op verschillende websites kijken voor banken, stoelen, tafels, kleden en ander meubilair. Hou tijdens de online zoektocht je moodboard en plattegrond bij de hand. Zo kan je kijken of de stijl van een bank past bij je moodboard en kan je direct kijken of een bank past op je plattegrond.

Om je interieur wat levendiger te maken hebben we hier een aantal interieur mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Lampen: Lampen zijn erg belangrijk. Een goed verlicht huis creëert sfeer, warmte en ruimte. Houdt hier rekening mee bij je inrichting.

Leer: Een goede toevoeging op een huiselijke inrichting is leer. Een mooie leren bank staat altijd erg mooi en gaat vaak lang mee. Ook extra leren accenten zoals leren plankdragers en leren handgrepen kunnen je huis leuk opvrolijken.

Schilderijen: Schilderijen geven je huis meer persoonlijkheid en zorgen ervoor dat je kamer minder saai oogt. Deze schilderijen hoeven niet duur te zijn en kunnen overal worden gekocht. Zolang de kleur en stijl past binnen je interieur zijn schilderijen een ultieme toevoeging tot je interieur.

Conclusie

Begin met het maken van een goed moodboard waarbij je stijl mooi naar voren komt. Ook zorgt dit ervoor dat je creatiever gaat denken over je inrichting. Na het maken van je moodboard kan je aan de slag gaan met de plattegrond inrichtingen van je kamers. Heb je deze twee stappen voltooid? Dan kan je beginnen met het leukste gedeelte: shoppen en inrichten.