Minder stress als je je eigen verjaardag viert?

Minder stress als je je eigen verjaardag viert?

Ken je dat gevoel? Je viert je verjaardag. Je bent dagen van te voren al druk aan het voorbereiden. Op de verjaardag zelf loop je de benen onder je lijf vandaan en aan het einde van de verjaardag heb je eigenlijk niemand gesproken. Wil je je verjaardag vieren zonder stress? Lees dan dit artikel. Wij hebben geprobeerd een aantal tips op te sommen die het voor jou gemakkelijker maken om je verjaardag te vieren.

Huur een grote koelkast

Als je een grote koelkast huurt, kun je hier van te voren alles makkelijk in koud zetten. Als je deze koelkast bijvoorbeeld in de tuin zet, kan iedereen zelf zijn of haar drankjes pakken. Het eerste drankje schenk jij in voor je visite en dan vertel je ze direct dat ze het volgende drankje zelf mogen pakken. Op deze manier voorkom jij dat je de hele avond iedereen bij moet schenken. De kosten? Denk aan een paar tientjes voor de huur van de koelkast.

Sommige slijterijen bieden tevens de optie dat je direct zelf de drank erbij kunt bestellen. Dit zien we in de horeca verhuur erg vaak. Je besteld dan wat je ongeveer denkt nodig te hebben en dit wordt direct in de koelkast mee geleverd. Na het feestje wordt de koelkast weer opgehaald en wat je niet hebt gedronken, wordt niet in rekening gebracht. Vaak doen dit soort bedrijven ook nog tafel verhuur, partytenten (voor slecht weer) en barbecues. Je kunt alle kanten op.

Bestel snacks

Ken je dat? Er staat al 1,5 uur chips op tafel en dan 'gaat de pan aan'. Er komt namelijk heerlijke bittergarnituur op tafel. Alleen er is één nadeel. Jij moet de pan aanzetten, de bittergarnituur erin doen, even husselen en deze eruit halen. Op een beetje drukke verjaardag herhaalt dit proces zich zo een keer of vier. Conclusie? Je bent tenminste een uur bezig met de airfryer of frituurpan. Waarom bestel je niet gewoon een flinke doos bittergarnituur bij de frietzaak om de hoek? Aanpakken, op tafel zetten en klaar.

Regel hulp

Heb je nog een buurjongen of -meisje van een jaar of 16, die een extra zakcentje wil verdienen? Zij kan bijvoorbeeld de drankjes inschenken en de hapjes rond brengen. Voor een paar euro per uur heb jij hier geen omkijken naar en kun je gezellig bijkletsen met jouw visite.

We hopen dat je wat hebt gehad aan deze drie tips. Veel plezier met het vieren van jouw verjaardag!