Hoe kun je bloemen langer vers houden?

Hoe kun je bloemen langer vers houden?

Een bosje bloemen is nog altijd een populair cadeau om te geven. Het is een snelle, makkelijke manier om je huis wat op te vrolijken en aan te kleden. Heb jij een leuk pakket bloemen gekregen en wil je deze zo lang mogelijk mooi houden? Of wil je zelf wat bloemen bestellen voor in huis? Hieronder lees je enkele tips over hoe je dit kunt doen. Bloemen onderhouden is niet moeilijk, maar het vereist wel enige aandacht. Door de juiste methoden toe te passen, kun je bloemen langer in huis laten staan.

Hoe blijven bloemen langer mooi?

Gebruik bij een nieuwe bos bloemen altijd een schone vaas. Een vuile vaas kan bloemen beschadigen en hun levensduur verkorten. Zorg ervoor dat je vaas schoon is voordat je bloemen inzet. Vul de vaas onderaan met lauwwarm water. Doe bloemenvoeding in het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als bloemenvoeding niet beschikbaar is, kun je een scheutje suiker of azijn toevoegen aan het water.

Kies bloemen die goed in bloemenvoeding groeien. Als je bloemen kiest die niet geschikt zijn voor bloemenvoeding, kan dit de levensduur van de bloemen verkorten. Les dus wel op welke bloemen je hebt gekregen en waar deze wel en niet tegen kunnen.

Water en zonlicht

Zorg ervoor dat je bloemen niet altijd in direct zonlicht staan. Bloemen houden vaak van indirect zonlicht en kunnen in direct zonlicht verbranden. Zet bloemen dus op een plek waar ze niet in direct zonlicht staan. Je bloemen zullen hierdoor langer mooi blijven. Geef bloemen dagelijks water, maar let erop dat je de bloemen niet overmatig water geeft. bloemen kunnen namelijk ook doodgaan door te veel water. Verder kun je bloemen af en toe nog even bijsnijden. De bloemen groeien dan gewoon door en als je de bloemen bij snijdt, stimuleer je de bloemgroei. Gebruik hierbij ook geen schaar, want dan knijp je de stelen dicht.

Overige tips

Wat ver nog kan helpen, is om een ijzeren of metalen vaas te halen voor je bloemen. Planten krijgen hierin namelijk meer zuurstof. Te veel vocht en warmte is niet goed voor bloemen. Kies daarom een goede plaats om deze neer te zetten. Als je deze tips gebruikt, zullen je bloemen voortaan een stuk langer mooi blijven.