Hoe kan een app uw organisatie helpen met het verbeteren van de interne processen

Hoe kan een app uw organisatie helpen met het verbeteren van de interne processen

In organisaties waar veel medewerkers werkzaam zijn, zijn vaak ook tegelijkertijd tal van interne processen gaande. Om deze processen zo goed mogelijk te stroomlijnen dient u gebruik te maken van administratiesystemen. Waar dit vroeger allemaal fysiek bijgehouden moest worden, zien we dat er anno 2022 ook tal van digitale oplossingen zijn om deze processen te stroomlijnen. Een van deze oplossingen is de ontwikkeling van een applicatie. Bent u nu benieuwd naar de mogelijkheden omtrent apps die uw interne bedrijfsprocessen kunnen verbeteren? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we u hier namelijk meer over.

Informapp

Wanneer u een bedrijf heeft en alles op tijd wilt controleren, dan kan dat gemakkelijk met een informapp. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk bijhouden wanneer er producten moeten worden aangeleverd, maar ook wat en wanneer er wat moet worden afgeleverd. U kunt een informapp zo uitgebreid laten maken als u wilt. In eerste instantie zou u misschien kunnen denken dat u een informapp zelf kunt maken. Zodra het echter een complexere app wordt, is er meer kennis nodig om hem te laten maken en zal hij kostbaarder worden.

Het gebruik van een werkbonapp

In het verleden werd er hoofdzakelijk met papieren werkbonnen gewerkt. Deze methode is onoverzichtelijk, omdat de stapels papier hierbij steeds maar groter wordt. In veel gevallen zijn de werkbonnen niet meer te lezen en zal iedere werknemer het gedane werk anders omschrijven. Dit werkt problemen in de hand. Door de digitale werkbonapp wordt alles een stuk eenvoudiger. Een werknemer kan op de locatie de bon op de tablet via de app invoeren en versturen wanneer alles is ingevuld. Als bewijs kan er een foto mee worden gestuurd. Deze methode werkt niet alleen overzichtelijk, maar gaat ook een stuk sneller en eenvoudiger, dan een papieren werkbon app.

Wat maakt een app ontwikkelen zo ingewikkeld?

Een app maken wordt moeilijker op drie hoofdlijnen; Multi-user, Workflow en Koppelingen. Multi-user wil niet zeggen dat er altijd meerdere gebruikers zijn, maar aan meerdere werknemers die op een bepaald ogenblik hetzelfde zouden moeten kunnen bekijken en eventueel bewerken. Bij Workflow gaat het vooral over datastromen. Dat wat hierbij getoond moet worden is afhankelijk van de gebruiker of van het proces stadium. Hoe meer condities dit omvat, hoe ingewikkelder de app wordt. Bij koppelingen is het zo dat als er maar één koppeling is dit niet zo’n probleem zal zijn. Zodra er echter een ingewikkelde workflow is, zijn er ook meer koppelingen en wordt het geheel ook ingewikkelder.