Prettiger naar je werk met een zit-sta bureau

Prettiger naar je werk met een zit-sta bureau

Als je last hebt van nek- en rugklachten of vermoeidheid, kan het vaak onprettig zijn om naar je werk te gaan. Vooral als je werkt op kantoor, of over het algemeen vaak zittend werkt. Je krijgt zo te weinig beweging en zit vaak in een onnatuurlijke, slechte houding. De oplossing hiervoor is een zit-sta bureau. Een zit-sta bureau is een bureau die je elektronisch of handmatig kunt verstellen tijdens het werken. Je werkplek wordt zo vloeiend hoger of lager, zodat je tussendoor even kunt staan in plaats van de hele dag te zitten. De bureaus hebben speciale begeleiding voor kabels, zodat deze automatisch meebewegen met de verstelling. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om je eigen bureau om te toveren tot een verstelbaar zit-sta bureau.

Waarom een zit-sta bureau?

Er zitten veel voordelen aan een zit-sta bureau, zowel lichamelijk als psychologisch kan het zorgen voor een prettigere werkdag. De hele week werken met pijn en ongemak is voor niemand prettig. Soms veranderen van houding of even bewegen doet voor veel mensen veel goeds. Ook heb je als je staat een betere houding voor je nek en rug. Zo krijg je op lange termijn minder last tijdens je werk en als je achter de computer zit.

Lichamelijke voordelen

Niet alleen rug- en nekklachten kunnen voorkomen worden met een betere houding en meer beweging tijdens het werk. Ook verschillende levensbedreigende ziektes als diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten kunnen hiermee worden voorkomen. Met een zit-sta bureau kun je de juiste balans vinden tussen staan, zitten en rondlopen tijdens een lange werkdag. Zeker op lange termijn kan dit je gezondheid flink verbeteren.

Mentale voordelen

Een zit-sta bureau zorgt er ook voor dat je mentaal beter in je vel zit op werk. Als je minder last hebt van klachten, werk je effectiever en ontstaat er meer positiviteit op de werkvloer. Wanneer je na de lunchpauze vermoeidheid voelt opkomen, kun je er nu voor kiezen om even te gaan staan en je benen te strekken. Zo kun je uiteindelijk minder werken voor hetzelfde resultaat. Uit onderzoek blijkt dat in veel gevallen tot wel 25% tijd kan worden bespaard door vaker staand te werken. Profiteer van de voordelen en kies dus in de toekomst voor een zit-sta bureau.