Voordelen van een Elektrische Private Lease Auto

Voordelen van een Elektrische Private Lease Auto

Steeds meer mensen kiezen voor een private lease elektrische auto. En dat doen ze met een reden. Naast de algemene voordelen van private lease hebben wij de specifieke voordelen van een elektrische private lease auto op een rijtje gezet.

Beter voor het milieu

Elektrische auto’s produceren zelf geen CO2 uitstoot en zijn mede hierom veel schoner dan benzineauto’s. Bij de productie van de elektriciteit waarmee de auto wordt opgeladen kan wel CO2 vrijkomen. Wordt de elektriciteit duurzaam opgewekt met zonnepanelen of wind, dan is de milieubelasting het laagste. Hoe groener de wordt opgewekt stroom, hoe minder de milieubelasting. De productie van de accu’s heeft wel impact op het milieu.

Lagere onderhoudskosten

Bij private lease betaalt de leasemaatschappij de onderhoudskosten. Doordat deze onderhoudskosten lager zijn lager zijn bij een elektrische auto kan de leaseprijs omlaag. Een elektromotor in vergelijking met een benzinemotor veel minder bewegende waardoor er de slijtage minder is. Dit zal alleen maar minder worden als de elektrische auto’s minder kinderziektes hebben en net zo uitontwikkeld zijn als de hedendaagse benzineauto’s. De tijd zal leren hoe dit zich verder ontwikkeld.

Elektrische auto’s zijn stil en comfortabel

Elektrische auto’s worden aangedreven door elektromotoren die veel stiller zijn dan benzinemotoren. Het bekende ronkende geluid van de benzinemotor is er niet meer. Hierdoor is het aangenaam stil in de auto tijdens het rijden.

Rijden op elektriciteit kan goedkoper zijn

Waar de brandstofkosten van benzineauto’s relatief gelijk zijn bij alle tankstations zijn de oplaadkosten van elektrische auto’s afhankelijk van waar er hoe er opgeladen wordt. Zeker als er voordelig wordt opgeladen via eigen zonnepanelen, is elektrisch rijden voordelig. En ook als er “gratis” geladen kan worden op het werk valt er geld te besparen. Laden bij openbare laadpunten is duurder. Met name bij een snellaadstation langs de snelweg.

Subsidies en belastingkortingen

Elektrische rijders kunnen aanspraak maken op subsidies en belastingvoordelen. Zo hebben zakelijke rijders het voordeel van een lagere bijtelling. Particuliere rijders kunnen aanspraak maken op een aanschafsubsidie van enkele duizenden euro’s. Deze subsidie is beschikbaar voor nieuwe auto’s en occasions. En ook private lease rijders kunnen de subsidie aanvragen. Wees er wel op tijd bij, want op is op.

Groot aanbod elektrische leaseauto’s

De aanschafprijs en restwaarde zijn voor veel particulieren een barrière om te kiezen voor elektrisch rijden. Leasemaatschappijen maken zich hier minder druk over. De restwaarde van benzineauto is misschien al wel onzekerder geworden dan die van een elektrische auto nu de transitie volop is ingezet. Bij private lease betaal je een vast maandbedrag.