Waar kun je een activity tracker voor gebruiken?

Waar kun je een activity tracker voor gebruiken?

Als je op zoek bent naar een activity tracker, dan ben je vast nieuwsgierig naar wat deze apparaten allemaal kunnen. Er zijn veel mogelijkheden met een activity tracker, maar waar kun je ze het beste voor gebruiken? We zetten de verschillende toepassingen van een activity tracker voor je op een rijtje!

Activiteit meten

Een activity tracker is een handig apparaatje om je dagelijkse activiteiten bij te houden. Zo kun je precies zien hoeveel stappen je hebt gezet, hoeveel calorieën je verbrand hebt en hoeveel kilometers je hebt gelopen. Ook kun je met sommige trackers je hartslag bijhouden, wat handig is als je wilt weten of je voldoende in beweging bent.

Slaap meten

Naast het bijhouden van je dagelijkse activiteiten, kun je een activity tracker ook gebruiken om je slaap te meten. Zo kun je zien hoeveel uur je per nacht slaapt en of je voldoende diepe slaap krijgt. Dit is handig om te weten, want een goede nachtrust is belangrijk voor je gezondheid. Je ziet precies wat je slaapritme is en kunt eventueel aanpassingen doen om beter te slapen. Je kunt bijvoorbeeld ook reminders krijgen dat je naar bed moet en/of wakker moet worden.

Gezondheid bijhouden

Met een activity tracker kun je ook je gezondheid in de gaten houden. Zo kun je bijvoorbeeld je bloeddruk, temperatuur en bloedzuurstof meten. Dit is handig als je bepaalde gezondheidsklachten hebt of als je gewoon goed voor jezelf wilt zorgen. Sommige trackers kunnen zelfs ook een ECG meten, wat belangrijk is voor mensen met hartproblemen.

Berichten ontvangen

Als je een activity tracker hebt die verbonden is met je smartphone, dan kun je ook berichten ontvangen op je tracker. Eigenlijk fungeert die dan gewoon zoals een gewone smartwatch. Je ontvangt je whatsapp berichten, je ziet inkomende oproepen en nog veel meer. De smartwatch en activity tracker raken dan ook steeds meer verweven in elkaar.

Als je nu kijkt naar de beste fitbit en bijvoorbeeld de apple watch zie je dat deze twee steeds meer functies delen. Je ziet bij allebei steeds vaker dat ze ook geschikt zijn om mee te sporten en je activiteiten bij te houden. Dit is handig, want zo hoeft er maar één apparaat aan je pols. Wel zo lekker, als je aan het sporten bent, toch?