Waar zet je je trampoline neer? Kies voor veiligheid!

Waar zet je je trampoline neer? Kies voor veiligheid!

Trampolines kunnen een leuk en leerzaam speeltoestel zijn voor kinderen en volwassenen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze op de juiste plaats worden geïnstalleerd om blessures te voorkomen. Hier zijn enkele tips voor het veilig neerzetten van door door jou gekozen beste trampoline.

1. Kies een vlakke ondergrond

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline op een vlakke ondergrond staat om te voorkomen dat hij omvalt of scheef gaat staan. Zoek daarom naar een geschikte plek op je tuin waar de grond vlak is en voorkom dat je de trampoline op een helling of een oneffen oppervlak plaatst.

2. Voldoende ruimte

Zorg voor voldoende ruimte rondom de trampoline: Er moet genoeg ruimte zijn rondom de trampoline om te voorkomen dat iemand tegen een vaste obstakel stoot tijdens het springen. Zorg ervoor dat er minimaal 2 meter vrije ruimte is rondom de trampoline, zodat er genoeg ruimte is om te bewegen zonder obstakels.

3. Pas op voor elektriciteitskabels

Plaats de trampoline niet onder elektriciteitskabels: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline op een veilige afstand van elektriciteitskabels is geplaatst om elektrocutiegevaar te voorkomen. Zorg ervoor dat de trampoline minimaal 5 meter van elektriciteitskabels verwijderd is.

4. Trampolinebescherming

Gebruik trampolinebescherming: Om blessures te voorkomen, is het aan te raden om trampolinebescherming te gebruiken zoals randbescherming of een net om de trampoline heen. Dit helpt om te voorkomen dat iemand van de trampoline valt en op de grond terechtkomt.

5. Goed verlichtte plek

Plaats de trampoline op een goed verlichtte plek: Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de trampoline op een goed verlichtte plek staat, zodat iedereen die erop springt goed kan zien waar hij of zij naartoe springt. Dit helpt om te voorkomen dat iemand tegen een obstakel stoot of van de trampoline valt.

6. Zorg voor toezicht

Het is altijd aan te raden om het juiste toezicht te houden op degenen die op de trampoline springen. Vooral als er jonge kinderen aanwezig zijn die zelf niet goed kunnen inschatten wat veilig is en wat niet. Dit helpt te voorkomen dat iemand gewond raakt en om eventuele ongevallen te voorkomen.