Werkt een DIM supplement net zo goed als broccoli?

Werkt een DIM supplement net zo goed als broccoli?

Weet je nog dat het gerucht ging dat kruisbloemige groenten (zoals broccoli, kool, bloemkool, enz.) borstkanker helpen voorkomen? Dat komt omdat ze een verbinding bevatten die indool-3-carbinol heet. Wanneer indool-3-carbinol je maagzuur raakt, zet een chemische reactie het om in diindolylmethaan (DIM), en DIM is er ook als supplement. In deze blogupdate wil ik uitleggen wat DIM supplementen zijn en wat het doet voor je gezondheid.

DIM in broccoli

Je zou een enorme portie broccoli en kool kunnen eten om de onderzochte dosis DIM binnen te krijgen, en groenten zijn natuurlijk noodzakelijk voor de algehele gezondheid. Maar er zit een addertje onder het gras. De groenten die indool-3-carbinol bevatten zijn dezelfde die goitrogene verbindingen bevatten - verbindingen die je schildklier in de war brengen.

Schildklierproblemen

Als je schildklierproblemen hebt, moet je letten op goitrogenen. Er is een tweezijdige oorzaak-gevolg relatie tussen je schildklier en een teveel aan oestrogeen. Je kunt nog steeds je broccoli en kool hebben met een luie schildklier. Je wilt er echter geen stapels van. Als je DIM in een capsule neemt, vermijd je die extra verbindingen en de daaruit voortvloeiende schildkliervalkuilen.

De voordelen van DIM gaan veel verder dan borstkankerpreventie. Blijf lezen om te ontdekken wat DIM kan doen voor gewichtsverlies, acne, menopauze en meer.

Is DIM een oestrogeenblokker?

Je ziet mensen DIM gebruiken als een oestrogeenblokker, maar dat is niet precies hoe het werkt. Je lichaam blijft het oestrogeen produceren dat het ook zonder DIM zou hebben geproduceerd. Xenoestrogenen (oestrogeen-imitators uit je persoonlijke en huishoudelijke producten en omgeving) vinden nog steeds hun weg in je lichaam, zoals ze dat ook zonder DIM zouden doen.

Hoe werkt DIM?

Om precies te zijn werkt DIM op twee manieren. Ten eerste blokkeert het het enzym dat testosteron omzet in oestrogeen. Ten tweede zet het slechte oestrogenen om in goede oestrogeenmetabolieten. Veel vrouwen en een aanzienlijk deel van de mannen weten of vermoeden dat ze oestrogeen dominant zijn - ze hebben te veel oestrogeen in verhouding tot andere hormonen. Het is niet voldoende om alle oestrogenen te demoniseren. Bepaalde oestrogenen hebben een positieve werking op het lichaam, terwijl andere problemen veroorzaken.

Er is enige controverse over de vraag of 2-hydroxyestrone (2-OHE1) kanker veroorzaakt of voorkomt. Dat is lastig omdat er zoveel andere factoren meespelen bij DNA-schade en tumorvorming. Tot nu toe wijst het bewijs erop dat 2-OHE1 kanker voorkomt.

Heb je last van hormonale acne?

Verschijnt je acne elke maand op hetzelfde moment in je menstruatiecyclus? Is je acne van de diepe, pijnlijke, cysteuze soort die niet gemakkelijk wegspringt? Zie je je acne langs de kin, kaaklijn of wangen? Als jij jezelf hierin ziet, heb je misschien baat bij DIM.

DIM tegen acne

Hormonale acne ontstaat door een onbalans van goede oestrogenen, slechte oestrogenen en testosteron. Als je DIM aanvult, werkt het om de slechte oestrogeenbanen te voorkomen en versterkt het de goede oestrogenen en testosteron. Als alles in balans is, krijgt je huid de juiste ondersteuning om helder en gezond te blijven. Daarom is een DIM supplement zeker een interessant idee voor mensen met acne problemen.