5 Bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben

5 Bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben

Wanneer je op vakantie gaat wil je natuurlijk het mooiste van de stad of de regio zien. De wereld heeft ons zoveel moois te bieden. Wij zijn het er mee eens dat je deze 5 bezienswaardigheden echt gezien moet hebben. 

Het mooie Alberobello

Een van de mooiste plaatsjes in de regio van Puglia is toch wel, Alberobello. Deze plaats is om verschillende redenen zo populair. Een van de grootste reden is toch wel de trulli huisjes. Deze huisjes zijn gemaakt in een cirkelvorm van steen. Hierdoor zijn ze enorm fotogeniek maar los van de huisjes in Alberobello ook enorm gezellig door dat er steeds meer toeristen op afkomen. 

Giethoorn, het Venetië van Nederland 

Het Venetië van Nederland. Dat is zeker wel Giethoorn. Deze plaats is vooral erg geliefd bij Chinezen. Verken de grachten van dit dorp in een punter. Dit is eigenlijk een soort van Giethoornse gondel. Het klinkt enorm toeristisch maar is eigenlijk nog redelijk onbekend. Ontdek deze wereldplek zelf, in eigen land! Je kunt het beste Giethoorn bezoeken net buiten het zomerseizoen. 

Kunstzinnig Abu Dhabi 

Begin van deze eeuw kwam het Louvre museum ook naar Abu Dhabi. Dit museum is dan ook enorm bijzonder. Niet alleen door de ligging maar zeker ook door alle kunstwerken die hier hangen. Denk aan artiesten zoals Leonardo Da Vinci. Er is enorm veel te doen in Abu Dhabi maar wanneer je van kunst houdt is een bezoek aan het Louvre een echte aanrader. 

Nationaal Park Aggtelek 

Wanneer je in Hongarije op vakantie bent, kies er dan voor om naar het Aggtelek Nationaal Park te gaan. Dit ligt samen met Nationaal park Karst op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit komt doordat er 280 karstsgrotten in dit gebied te vinden zijn. In Aggtelek ligt de grootste druipsteengrotten van heel Europa. Deze heeft de naam Baradlagrot en is maar liefst 26 km lang! 8 van deze 26 km ligt op Slowaaks grondgebied. 

Sighisoara in Roemenië 

Roemenië heeft zoveel moois te bieden. Waar je zeker eens heen zou kunnen gaan is Sighisoare in Roemenië. Dit is de parel van de Tirnave. Het geheim van deze bijzondere stad is dan ook wel dat deze stad het best bewaarde middeleeuwse stadje van heel Europa is. In deze stad is trouwens ook Dracula geboren.