Beddengoed of hoeslaken, duurzaam onderhouden

Beddengoed of hoeslaken, duurzaam onderhouden

Als u uw beddengoed heeft ontvangen en tevreden bent met uw keuze, raden wij u aan het te wassen voor gebruik. Zo kan de natuurlijke krimp van de stof optreden. Al onze beddengoed maten houden rekening met de natuurlijke krimp, zodat het na het wassen perfect past.

Controleer voordat u begint altijd het wasetiket op het product voor duidelijkheid over was- en strijktemperaturen en de geschiktheid van het gebruik van bleekmiddel, droogtrommel en stomerij.

Gebruik voor het wassen van polycottons en katoenen stoffen altijd het beste wasmiddel voor het product dat u wast: voor gekleurde stoffen, inclusief lichte kleuren, kunt u het beste wasgels of wasmiddelen voor kleuren gebruiken en voor zuivere witte stoffen kunt u het beste waspoeders gebruiken. Vermijd het gebruik van optische witmakers om te voorkomen dat de kleuren uitgewassen worden en dat er vlekken ontstaan door het bleekmiddel dat ze bevatten.

Was beddengoed alleen en stop de wasmachine niet te vol om een grondige wasbeurt te garanderen. Vermijd was- of droog cycli met een te hoge temperatuur, omdat dit waarschijnlijk zal leiden tot vervorming van de stof en overmatige krimp. Als u uw beddengoed strijkt terwijl het nog een beetje vochtig is, kunt u het gemakkelijker strijken. Was beddengoed zeer regelmatig voor een schoon bed en om verkleuring van de stoffen te voorkomen. Wij raden minimaal één keer per week aan. Door uw bed elke ochtend te luchten kan het bed ademen en kan eventueel vocht verdampen.

Onderhoud Frans linnen

Wanneer u Frans linnen wast, zorg er dan voor dat u geen producten gebruikt die bleekmiddel bevatten. Bleek is geen vriend van de linnenvezels, omdat het hun sterkte vernietigt en zeker de kleur van uw linnen zal aantasten. Controleer altijd op bleekmiddel of bleekmiddelen in wasmiddelen en optische witmakers om schade aan het weefsel te voorkomen. Gebruik altijd het beste wasmiddel voor het product dat u wast: voor gekleurde stoffen kunt u het beste wasgels of wasmiddelen voor kleuren gebruiken en voor zuivere witte stoffen kunt u het beste waspoeders gebruiken. De van nature gekroesde vezels van linnen zorgen voor een heerlijk ontspannen uitstraling na het wassen en drogen en hoeven nauwelijks gestreken te worden. Als u liever een gladder resultaat wilt, kunt u linnen strijken terwijl het nog een beetje vochtig is.

Zijden hoeslakens

Het wassen van zijde hoeslakens vereist speciale zorg, en wij raden aan om altijd met een zijde-specifiek wasmiddel te wassen. Gebruik geen biologische wasmiddelen, want die bevatten enzymen die de zijdevezels tijdens het wassen vernietigen. Vermijd het gebruik van optische witmakers om te voorkomen dat de kleuren uitgewassen worden en er mogelijk vlekken ontstaan door het bleekmiddel dat ze bevatten. Bij zijde is het heel belangrijk dat u alleen volledig droog strijkt - niet strijken als het vochtig is, en altijd de zijdestand van uw strijkijzer gebruiken bij uw zijden hoes laken.