De voordelen van laserontharing

De voordelen van laserontharing

Het is weer zomer en dus tijd voor het strand. Veel mensen kiezen er vooral deze tijd van het jaar voor om zich te scheren, of hun haar te waxen of epileren. Wil jij geen last meer hebben van haar op vervelende plekken? Dan kan het soms beter zijn om te kiezen voor laser ontharing.

Hoe werkt laser ontharen?

Laser ontharen is misschien wel de beste en meest effectieve manier om haar te verwijderen. Hierbij gebruiken ze een laserlicht om het haar weg te halen. Na één behandeling merk je meestal al resultaat, maar meestal zijn er tussen de 6 en 10 behandelingen nodig voor het beste resultaat. Tijdens de intake bespreek je het aantal afspraken dat je gaat maken. Maar hoe werkt dit laseren precies? Een laserapparaat schijnt laserlicht op de huid. Pigment dat in de haartjes zit, neemt dit laserlicht vervolgens op. Hierdoor wordt het huidzakje kapot gemaakt, waardoor de haar verdwijnt.

Voordelen van laser ontharing

Als je ervoor kiest om laser ontharing toe te passen, hoef je niet meer te scheren, epileren of het haar te waxen. Als je op deze manieren je haar verwijdert, eindig je vaak met jeuk en irritatie aan de huid. Ook kunnen de haartjes ingroeien. Deze vormen van ontharing nemen ook veel tijd in beslag. Je hoeft niet meer dagelijks of om de dag te scheren of epileren, na slechts een paar behandelingen hoef je dit niet meer te doen. Laser ontharing zorgt namelijk voor een langdurige ontharing. Na de behandelingen zul je uiteindelijk minder haargroei hebben. Soms kan het toch wenselijk zijn om bijvoorbeeld eens in het haar opnieuw een behandeling te doen, om de huidige situatie te behouden.

De behandelingen zijn volledig pijnloos met de nieuwe lasers die ze gebruiken. Ook zijn de behandelingen hierdoor overal toe te passen. Zelfs in het gezicht kun je gebruikmaken van laser ontharing. Het beste is om rond september met de behandeling te beginnen, maar dit kan meestal ook gewoon nog in de zomer. Dit ligt vooral aan hoeveel de huid in de zon is geweest. Wel kunnen de behandelingen veel tijd in beslag nemen, elke behandeling is namelijk om te paar weken.