Dit is wat je moet weten over rum

Dit is wat je moet weten over rum

Rum is een drank die al eeuwenlang gedronken wordt in veel landen over de hele wereld. Het is een drank die veel associaties heeft met zon, zee en tropische stranden. Rum is een drank die veel verschillende smaken en geuren heeft en die erg populair is op feesten. In dit blog zullen we het hebben over de historie van rum, hoe het gemaakt wordt, wat de meest populaire mixen zijn en nog veel meer, lees je mee?

De historie van rum

Rum stamt oorspronkelijk uit de Caraïbische eilanden, waar het werd gebrouwen door de lokale bevolking in de 16e eeuw. Het wordt verondersteld dat de naam van de drank afkomstig is van de Engelse woorden: "rumbullion" of "rumble". In de 17e eeuw begon de drank in de Amerikaanse kolonies te worden geproduceerd, waardoor de drank een steeds grotere populariteit kreeg en steeds meer mensen het gingen drinken.

Hoe wordt rum gemaakt?

Rum wordt gemaakt van suikerriet, suikerbieten of melasse. De suiker wordt gefermenteerd met gist en vervolgens gedestilleerd. Het resultaat is een drank met een alcoholpercentage van minimaal 35%. Daarna wordt de rum opgeslagen in eiken vaten om de smaak te verbeteren. In sommige landen, zoals Jamaica, worden er toegevoegde smaakstoffen gebruikt om de smaak te verbeteren. Deze smaakstoffen kunnen bestaan uit kruiden, suiker, karamel of andere ingrediënten.

Mixen met rum

Rum kan gemixt worden met verschillende dranken om een heerlijke cocktail te maken. De meest populaire mixen zijn de Bahama Mama, de Mojito, de Pina Colada, de Daiquiri en de Cuba Libre. Al deze cocktails bevatten rum, maar worden ook gemaakt met andere ingrediënten zoals limoen, kokos, ananassap, sinaasappelsap en suiker. 

Samenvatting

Rum is een drank die al eeuwenlang wordt gedronken in heel veel landen over de hele wereld. De drank is afkomstig uit de Caraïbische eilanden en heeft een lange geschiedenis. Het wordt gemaakt van suikerriet, suikerbieten of melasse. Populaire mixen met rum zijn onder andere de Mojito, de Pina Colada en de Cuba Libre. Rum is een populaire drank die perfect is voor feesten en speciale gelegenheden. Zoals je kunt lezen, is rum de ideale drank om in huis te halen als je mensen eens flink wilt verrassen. Dat wordt een geweldig feestje!