Duurzame en goedkope energie is dat mogelijk?

Duurzame en goedkope energie is dat mogelijk?

Veel mensen zijn het er tegenwoordig wel over eens dat de duurzame soorten energie het beste voor het milieu zijn. Door veel energiemaatschappijen worden vormen als windenergie en zonne-energie ook wel groene energie genoemd. Maar waar in een land als Nederland bijvoorbeeld biologisch eten nog steeds duurder is dan gewoon voedsel daar is de groene energie toch echt bezig met een inhaalslag. Gesponsord door de regering worden zonnepanelen en het opwekken van energie door wind steeds goedkoper. Ook al speelt het mileuaspect bij u misschien niet zo erg mee, ook voor u kan duurzame energie goedkoper zijn dan gewone energie.

Wat is dan echt de goedkoopste energie?

De goedkoopste energie scheelt per huishouden en per situatie. Heeft u bijvoorbeeld een huurhuis dan is het plaatsen van zonnepanelen erg moeilijk en bent u voor duurzame energie veelal aangewezen op energiemaatschappijen die windenergie aanbieden. Heeft u een koophuis dan zijn met zonne-energie de mogelijkheden al een stuk groter. Zonnepanelen worden vaak gesubsidieerd door het Rijk maar moeten wel door u zelf aangeschaft worden. Dat aankoopbedrag min subsidie verdiend zich op zich wel snel terug, maar het blijft een fikse investering. Tegenwoordig bieden veel energiemaatschappijen aan om deze financiering te verstrekken. Eventuele overcapaciteit nemen hun dan weer tegen een x-bedrag over van u. Zo bespaart u niet alleen , maar kunt u er zelfs nog wat aan overhouden. Hou er wel rekening mee dat ook de energiemaatschappij het niet voor niets doet.

Laat een expert u de voordelen voorrekenen

Meestal is de materie zo ingewikkeld dat het op termijn misschien het handigst, en goedkoopst, is om eenmalig een expert in te schakelen. Deze kan u voorrekenen hoe lang u er over doet om de zonnepanelen terug te verdienen. Of het nu eigen aanschaf betreft of een aanschaf via een energiemaatschappij. Beide berekeningen kan hij u voorleggen voordat u beslist welke optie uw voorkeur heeft. Hou er wel rekening mee dat u in de beslissing mee weegt of u de berekende periode nog in dat huis wilt blijven wonen. Anders is gewoon groene energie misschien toch de betere optie.