Kan ik mijn boekhouding zelf doen?

Kan ik mijn boekhouding zelf doen?

Corona is voor veel ondernemers een grote streep door de rekening. Toekomstplannen kunnen in de prullenbak worden gegooid en de hoop lijkt bijna vervlogen. En ondertussen gaan de kosten gewoon door. De kosten voor de boekhouding vallen hier ook onder, een kostenpost die jaarlijks nog aardig op kan lopen. De boekhouding lijkt soms ingewikkeld, maar met een goed boekhoudprogramma en wat doorzettingsvermogen is het prima zelf te doen. Hiermee ga jij gegarandeerd kosten besparen!

Overleven in de Coronacrisis

Het is op dit moment puur overleven geblazen voor ondernemers. Lees dit artikel in Trouw en je weet meteen wat ondernemers nog te wachten staat. Onzekere tijden, waarin iedere Euro aan kosten bespaard zal moeten worden om te overleven. Als je als ondernemer naar je kosten kijkt, dan zijn er een aantal onderdelen waar je wat aan kunt doen. De administratie is er daar één van. Door dit zelf op te pakken ga je meteen kosten besparen en kun je overleven in deze crisis.

Goed boekhoudprogramma

Zelf de boekhouding doen begint met de aanschaf van een goed boekhoudprogramma. E-boekhouden is hierbij een aanrader. Een boekhoudpakket waar je snel in thuis bent en wat uiteindelijk alleen maar voordelen voor je op gaat leveren. De E-boekhouden ervaringen zijn dermate positief dat het zeker de moeite waard is om dit pakket te gaan proberen. Je zult merken dat met voldoende doorzettingsvermogen je erin zult slagen om je eigen boekhouding te gaan doen.

Voordelen zelf de boekhouding doen

Zelf de boekhouding doen is niet alleen kosten besparen. Het is ook grip krijgen op je eigen bedrijf. Doordat je zelf de inkoop- en verkoopfacturen invoert, heb je ook meteen inzicht in de kosten en opbrengsten. Ook kun je gemakkelijk overzichten draaien en controle uitoefenen op je eigen bedrijf. Je hebt snel inzicht in welke onderdelen van je bedrijf goed lopen en welke minder. Ook weet je precies welke klanten nog moeten betalen en of je wel genoeg winst maakt. Je hoeft ook nooit meer wakker te liggen van de aanslag van de Belastingdienst. Je weet nu van tevoren al wat er in die blauwe brief zal staan. Zelf de boekhouding doen betekent kosten besparen, overleven in deze crisis en er ook nog eens sterker uitkomen.