Ontdek de Secret Garden in Amsterdam

Ontdek de Secret Garden in Amsterdam

Midden in de bruisende Reguliersdwarsstraat in Amsterdam ligt Secret Garden, een restaurant wat je gewoon gezien moet hebben. Gevestigd in een statig pand ligt een verborgen parel met unieke uitstraling en interieur. Zodra je het restaurant binnenstapt bevindt je je in een compleet andere wereld; een groene oase met een chique twist.

Het restaurant

Het restaurant is opgericht door Roy en Mike Poppes die met meer dan 10 jaar ervaring in de internationale horeca een ‘echt volwassen, internationaal georiënteerde zaak met beleving’ miste in de Amsterdamse horeca scene. De Secret Garden is dan ook geïnspireerd door horecagelegenheden in Londen, Madrid, Dubai en Parijs. De keuken wordt geleid door chef-kok Jeroen Romanesko. Romanesko was voorheen werkzaam was bij het sterrenrestaurant Lucas Rive.

Het restaurant is opgedeeld in verschillende ruimtes. Bij binnenkomst wordt je langs een dik gordijn geleidt waarbij je in het eerste gedeelte van het restaurant binnenkomt. Hier bevindt zich een uitgebreide bar met verschillende knusse zithoekjes. Het middelpunt van het restaurant is de pauw in de gouden kooi die zich in de tweede ruimte bevindt. De derde ruimte grenst aan de binnentuin waar natuurlijk de botanische sfeer wordt doorgetrokken. Als dit je allemaal te druk lijkt kan je zelfs nog privé dineren op een hogere verdieping van het restaurant.

Gerechten

De keuken serveert op basis van de Nikkei Cuisine. Dit is een combinatie van Peruaans en Japanse keuken wat voor verrassende gerechten zorgt. Op de kaart staan verschillende gerechten van Seabass Ceviche tot Beef Skewers met Kimchi Caramel & Chicharrón, maar ook oesters met een garnering van Yuzu Ponzu en komkommer. Met andere woorden ene diverse kaart met voor ieder wat wils! Ook de dessert kaart kent leuke gerechten zoals Peruvian Banana met Bergamot mousse & Kalamansi ijs en Pineapple Crème Brulé.

Aangezien de gerechten in kleinere porties geserveerd worden kun je gezellig delen! De verschillende gangen (die je dus zelf samenstelt) worden op een rustig tempo na elkaar geserveerd, lekker op je gemak tafelen dus. De intieme maar warme ambiance van het restaurant dient als de perfecte plek om bij te kletsen met vrienden of een romantisch diner voor twee.

De bar

De prachtige bar serveert ook heerlijke cocktails, niet alleen de classics maar ook verschillende cocktails in Peruaanse stijl. Neem bijvoorbeeld de Garden’s Tiki cocktail die bestaat uit Lemongrass infused Pampero Blanco Rum, Coconut, verse annanas sap en limoen. Ook is er een diverse keuze uit Gin Tonics met (natuurlijk) een Peruaanse draai.

Reserveren

Het wordt sterk aanbevolen om te reserveren bij de Secret Garden, door de populariteit van het restaurant zit het vaak volgeboekt. Als je zeker wilt zijn van een tafeltje kun je gewoon reserveren via de site. Het restaurant Secret Garden behoort tot de Amsterdamse Hotspots die je een keer bezocht moet hebben. Al met al is de Secret Garden de perfecte plek voor een uitgebreide avond uit!