Vechtscheiding? Kies voor mediation bij echtscheiding

Vechtscheiding? Kies voor mediation bij echtscheiding

Willen jij en je partner een echtscheiding aanvragen? Dan is dat meestal een lastige, vervelende situatie. Er komen veel emoties bij kijken, de nodige onbegrip en wantrouwen. Zeker als jullie kinderen hebben is het verstandig om de scheiding zo soepel en volwassen mogelijk te laten verlopen. Een scheiding is namelijk vooral lastig voor de kinderen. Kies daarom voor een mediation tijdens de scheiding, om zo tot duidelijke, goede en realistische afspraken te komen. Zo zorgen jullie ervoor dat iedereen uiteindelijk zo min mogelijk last heeft van de echtscheiding.

Wat moet je regelen bij een scheiding?

Er zijn veel zaken die je moet regelen tijdens een scheiding. Zo moet je bijvoorbeeld bespreken wat jullie gaan doen met het huis en de spullen. Deze moeten op een goede, eerlijke manier verdeeld worden. Ook zaken als de allimentatie en de pensioensopbouw moeten duidelijk worden vastgelegd. De fiscale en juridische gevolgen van de scheiding moet je niet onderschatten. Met een mediation kun je deze zaken zo goed mogelijk bespreken en regelen met elkaar. Het belangrijkste bij een scheiding is het opstellen van een ouderschapsplan voor de kinderen. Hierin bespreken je de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken met elkaar. Dit kan op veel verschillende manieren geregeld worden, maar het is verstandig om dit goed en kalm met elkaar te kunnen bespreken.

Voordelen van een mediation

Een mediation zorg ervoor dat jij en je partner de gevolgen en problemen zo goed mogelijk kunnen bespreken. De zaak bij de rechter wordt even stilgelegd, zodat jullie allebei je verhaal en mening kwijt kunnen. Bij een mediation wordt er geprobeerd de conflicten op te lossen door te bemiddelen. Op een volwassen manier kunnen jullie de problemen bespreken, terwijl onafhankelijke, objectieve personen meeluisteren, helpen en advies geven. Mediation bij echtscheiding is daarom altijd de beste keuze. Hiermee los je de echtscheiding zo goed mogelijk op. Hebben jullie alles besproken en opgelost? Dan kunnen jullie hierna een advocaat inschakelen om de resultaten voor te leggen aan de rechter. Met een mediation zorgen jullie ervoor dat de scheiding op een volwassen, fatsoenlijke manier wordt geregeld. Dit is beter voor jullie, maar vooral voor de kinderen. In veel gevallen kunnen jullie hierna alsnog goed contact hebben met elkaar.