Wat houdt de Europese Green Deal in?

Wat houdt de Europese Green Deal in?

Klimaatneutraal zijn in 2050; dat houdt de Europese Green Deal in. Dit houdt in dat de uitstoot van broeikassen dus drastisch naar beneden moet, wat er nog wel uitgestoten wordt op dat moment, moet gecompenseerd worden. Europa loopt overigens wel eens stuk voor op de rest van de wereld; het zou het eerste continent worden, dat bij het behalen van dit doel, klimaatneutraal zou zijn. Benieuwd wat er allemaal concreet moet gebeuren, om dit doel te kunnen behalen? Hieronder lees je het!

Minder CO2

Belangrijke stap om dit doel te behalen is een drastische vermindering van de CO2-uitstoot. Op dit moment rijden er nog veel vervoersmiddelen rond die gebruik maken van fossiele brandstoffen. Denk hierbij aan auto’s die op benzine rijden, vrachtwagens op diesel en vliegtuigen die op kerosine vliegen. Concreet betekent dit dat de komende jaren er nog veel meer elektrische auto’s bij moeten komen, vrachtwagens schoner moeten gaan rijden, maar ook vliegtuigen moeten straks veel minder CO2 uitstoten.

Bedrijfsleven

Op dit moment wordt er ook in het bedrijfsleven hard gewerkt om het doel vanuit de Europese Green Deal te behalen. Enerzijds gebeurt dit door middel van wetgeving, anderzijds door middel van subsidies. In het laatste geval moet je denken aan een subsidie voor een laadpaal op kantoor. Ideaal als je al van plan was om over te stappen op een elektrisch autopark; dan komt deze subsidie goed van pas! Laadpaal kantoor een goed idee binnen jouw bedrijf? Maar ontbreekt het je op dit moment aan financiële middelen om dit uit te voeren? Kies voor REVOLT, hiermee kies je voor een samenwerkingsverband met een bedrijf dat een laadpaal/laadpalen bij je kan plaatsen, zonder dat je hier zelf in hoeft te investeren. Je betaalt hier een maandelijks bedrag voor, REVOLT is verantwoordelijk voor het onderhoud en het goed functioneren van de paal/palen. Vanaf de eerste dag ga je hier al geld mee besparen, want opladen bij je op kantoor is natuurlijk veel goedkoper dan bijvoorbeeld gebruik maken van een snellader langs de snelweg. Bovendien komt het de reputatie van je bedrijf ten goede, je haalt er waarschijnlijk ook nog eens veel nieuwe klanten mee binnen!