Wat is relatiebemiddeling?

Wat is relatiebemiddeling?

Vind je het lastig om de juiste partner te vinden? Ga je regelmatig naar uitgaansgelegenheden, maar loopt daar toch niet de partner van je dromen rond? Het zou natuurlijk ook wel heel toevallig zijn als in zo’n uitgaansgelegenheid precies jouw ideale partner rond zou lopen. Dat is ook precies waar het misgaan bij veel mensen, als het gaat om de zoektocht naar een leuke partner; de kans is te klein dat je deze spontaan tegenkomt. Wie kiest voor relatiebemiddeling, kiest ervoor om juist deze kans een stuk groter te maken. Wat relatiebemiddeling precies is? Je leest het hieronder!

Intakegesprek is het vertrekpunt

De eerste stap die wordt gezet bij relatiebemiddeling is het in kaart brengen van jouw wensen. Waar ben je precies naar op zoek? Wat vind je belangrijk in een relatie? Wat voor opleidingsniveau moet jouw partner hebben? Welke karaktereigenschappen heeft jouw droompartner? Stuk voor stuk belangrijke vragen, waarbij de antwoorden leiden tot het profiel van jouw ideale partner. Natuurlijk is het ook belangrijk om dingen over jou te weten te komen. De relatiebemiddelaar heeft na dit intakegesprek voldoende informatie om de zoektocht naar jouw ideale partner te starten.

Kandidaten met een match

De relatiebemiddelaar gaat kritisch te werk tijdens de zoektocht. Welke kandidaat past echt bij jou? Is er een goede match tussen jouw profiel en die van de mogelijke kandidaat? Als er een goede (theoretische) match is, gaat de bemiddelaar contact opzoeken met deze kandidaat. Als hij/zij interesse heeft, wordt dit aan jou voorgelegd, waarna jij ook kunt aangeven of je interesse hebt in een ontmoeting. Het grote voordeel van een bemiddelaar is dat jij niet zelf een poging hoeft te ondernemen om te vragen of iemand met jou op stap wil. Dit wordt voor je gedaan, dit scheelt ook weer afwijzingen, wat wel zo prettig is voor het zelfvertrouwen. Daarnaast worden er alleen maar kandidaten met een match aan je voorgelegd, dus de kans dat het uiteindelijk ook echt wat gaat worden, is erg groot. Relatiebemiddeling staat voor een zorgvuldige zoektocht naar jouw ideale partner, hierdoor kun je rekenen op een groot slagingspercentage dat dit gaat lukken. Ga jij ook voor relatiebemiddeling?