Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten?

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten?

We staan er het liefst niet bij stil maar toch is het belangrijk om dit wel te doen. Het afsluiten van een uitvaartverzekering. De kosten voor een crematie of begrafenis liggen tussen de 8.000 en 10.000 euro. Een bedrag wat niet iedereen op de rekening heeft staan. Om je nabestaanden niet met dit bedrag op te zadelen is het afsluiten van een uitvaartverzekering een goede keuze. Je weet zeker dat je deze verzekering ooit nodig zult hebben en dit maakt de uitvaartverzekering ook uniek.

70 procent heeft deze verzekering al afgesloten

In Nederland heeft 70 procent een uitvaartverzekering afgesloten. Dat is veel want het afsluiten van deze verzekering is anders dan bij de zorgverzekering niet verplicht. Toch willen de meeste mensen niet dat de nabestaanden voor hoge kosten komen te staan. Een verzekering welke de uitvaartkosten dekt sluit je al af voor enkele euro's per maand. Je moet alleen even weten wat je uitvaartwensen zijn zodat je een globale kostenberekening kunt maken.

Begraven of cremeren

Veel mensen weten wel al of ze na hun overlijden begraven of gecremeerd willen worden. Dit is ook handig om te weten bij het aanvragen van de verzekering. Een begrafenis is over het algemeen duurder dan een crematie, dit heeft te maken met de grafrechten en meestal duurdere kist. Als je eenmaal weet wat je wilt maakt dit het afsluiten van een verzekering makkelijker. Bovendien zorgt dit er voor dat je niet meer premie zult betalen dan nodig is.

Factoren die mede verantwoordelijk zijn voor de kosten van de uitvaart zijn: de gemeente waar je begraven of gecremeerd wilt worden en of je een eenvoudige of uitgebreide uitvaart wenst.

Afsluiten

Zodra je bovenstaande punten voor jezelf duidelijk hebt gemaakt kan je de uitvaartverzekering afsluiten. Mocht je na het afsluiten nog van gedachten veranderen dan kan je de verzekering natuurlijk altijd aanpassen. Tijdens het aanvragen van de verzekering zal je een medische verklaring in moeten vullen. Zodra deze ontvangen is door de uitvaartverzekeraar zal er gekeken worden of je geaccepteerd wordt. Deze keuring duurt doorgaans niet langer dan 5 dagen en bij uitvaartverzekeraar Monuta krijg je dit vrijwel direct te zien. De ene verzekeraar is ook wat soepleer dan de andere en zeker als je weet dat je wat gezondheidsklachten hebt is het verstandig om te kijken welke verzekeraar de gunstigste voorwaarden voor jou heeft.