Waarom kunstgras?

Waarom kunstgras?

Als je aan tuinonderhoud denkt, dan denk je waarschijnlijk aan grasmaaien, het bemesten van je gazon en het verwijderen van onkruid. Voor veel mensen zijn dit geen klussen, waar ze blij van worden. Kan dit niet anders? Zeker wel; kunstgras is de oplossing! Eigenlijk is het nu het ideale moment om over te schakelen op kunstgras; het kunstgras van tegenwoordig, is niet meer van echt gras te onderscheiden, het biedt kostenvoordelen en bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu!  

Voordelen van kunstgras

Het eerste voordeel van kunstgras kopen is dat het goed is voor de toekomst van onze aarde. Kunstgras is namelijk in veel gevallen gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor het een duurzame keuze is. Bovendien hoeven er geen pesticiden of chemicali├źn te worden gebruikt om het kunstgras te kunnen onderhouden. Het gras heeft ook geen water nodig om groen te blijven, wat betekent dat je geen extra water nodig hebt voor het onderhoud. Een ander voordeel van kunstgras is dat je het hele jaar door kan genieten van een mooi gazon. Met kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over onkruid, dorre plekken of bijvoorbeeld de felle zon. Het is weerbestendig en blijft het hele jaar door groen. Je kunt ook nog eens kiezen uit verschillende kleuren, structuren en diktes om je gazon zo persoonlijk mogelijk te maken. 

Kostenvoordelen van kunstgras

Een ander voordeel van kunstgras is dat het relatief goedkoop is. In vergelijking met het onderhouden van een gazon, zijn de kosten van kunstgras veel lager. Je hoeft geen grasmaaier te hebben, je hoeft geen graszaad meer te halen om plekken opnieuw in te zaaien en bemesten hoeft ook niet meer.  Bovendien kun je ook nog eens geld besparen op energiekosten. Omdat kunstgras weinig onderhoud vereist, verbruik je geen stroom meer voor bijvoorbeeld een grasmaaier of andere machines die je voor het onderhoud van echt gras zou gebruiken. Naast het feit dat je veel minder geld kwijt bent voor kunstgras, levert het je ook nog eens veel extra vrije tijd op. De tijd die je normaal kwijt zou zijn aan het onderhouden van je gazon, kun je nu besteden aan andere leuke dingen!