Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een verstandige keuze. Nabestaanden hoeven zich hierdoor na je overlijden geen zorgen te maken over de kosten van je uitvaart. Maar welke uitvaartverzekering past nu het beste bij jou?

Denk na over wat je precies wilt

Wil je jezelf laten begraven of cremeren? Livemuziek bij de uitvaartdienst? Rouwauto’s van een specifiek automerk? Jouw wensen zijn bepalend voor de uitvaartverzekering die het beste bij jou past. Door in kaart te brengen wat jouw exacte wensen zijn, kun je hier ook een prijskaartje aan hangen. Op die manier weet je welk bedrag je uiteindelijk uit wilt laten keren als je komt te overlijden. Met dit bedrag in je achterhoofd, kun je gericht uitvaartverzekeringen vergelijken.

Op oudere leeftijd uitvaartverzekering afsluiten

Ben je op leeftijd en wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Dat is mogelijk. Bij de grote, bekende uitvaartverzekeraars van Nederland, kun je namelijk tot je vijfenzeventigste levensjaar prima terecht. Uiteraard zal het bedrag voor de maandelijkse polis hoger liggen dan bijvoorbeeld voor een dertigjarige, maar het is wel mogelijk om je verzekeren. Een uitvaartverzekering op hoge leeftijd afsluiten heeft als voordeel dat nabestaanden geen geld voor hoeven te schieten voor de uitvaart, in het geval dat er bijvoorbeeld wel spaargeld is. Alles wordt geregeld door de uitvaartverzekeraar, dit schept ook rust voor de nabestaanden.

Kies de vorm die het beste bij je past

Vind je het fijn om nabestaanden zoveel mogelijk te ontzorgen als je overlijdt? Dan is een natura uitvaartverzekering aan te raden. Hierbij worden er namelijk diensten uitgekeerd zoals de inzet van de uitvaartverzorger en de rouwauto’s. Dit wordt allemaal geregeld door de verzekeraar, ook de administratieve en financiële afhandeling wordt in dit geval door de verzekeraar geregeld. Wil je nabestaanden juist meer vrijheid geven rondom je uitvaart? Dan kun je beter kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering. Hierbij wordt er een geldbedrag uitgekeerd en kunnen nabestaanden zelf invulling geven aan de uitvaart. Het is verstandig om sowieso een wensenlijst toe te voegen aan je uitvaartverzekering, waarin je beschrijft wat je wensen zijn rondom de uitvaart. Dan weet je zeker dat de uitvaart zal verlopen zoals jij dit in gedachte hebt.