Bouwtekening nodig? Laat deze online maken!

Bouwtekening nodig? Laat deze online maken!

Droom je al jaren van een overkapping aan je huis? Zo’n overkapping is natuurlijk ook heerlijk; je kunt hiermee vroeg in het voorjaar al genieten van je tuin en ook in het najaar, kun jij nog wekenlang buiten blijven zitten. Als je deze overkapping ook nog afsluitbaar maakt, kun je er zelfs jaarrond van gaan genieten. Voordat je jouw droom kunt laten bouwen, is het nodig om hiervoor eerst een bouwtekening te laten maken die je voor verschillende doeleinden nodig hebt. Wat een bouwtekening precies is, waar je die voor nodig hebt en hoe je die het beste kunt laten maken, kun je hieronder lezen!

Waarom een bouwtekening laten maken?

Een belangrijke reden om een bouwtekening te laten maken, is omdat je vergunning nodig hebt van de gemeente om bijvoorbeeld jouw overkapping of dakkapel te mogen laten plaatsen. Zonder bouwvergunning zou je feitelijk iets doen wat niet mag, waardoor je hiervoor een boete kunt krijgen. Met de bouwtekening kun je bij de gemeente zichtbaar maken hoe groot jouw bouwwerk gaat worden en hoe deze eruit komt te zien. Een bouwtekening is ook een belangrijk document voor degene die het werk gaat uitvoeren. Hierop kan bijvoorbeeld een aannemer zien hoeveel materialen er besteld moeten worden. Ten derde is het een bouwtekening voor jou als opdrachtgever ook erg belangrijk. Het is namelijk jouw ‘controledocument’ of je bouwwerk wel gebouwd wordt, zoals jij dit voor ogen hebt. Gaat het tijdens de bouw niet naar wens? Dan kun je hier de aannemer (met de bouwtekening in de hand) hierop wijzen. Ideaal toch?

Waarom verdient een goede bouwtekening zichzelf terug?

Een bouwtekening geeft je als opdrachtgever houvast aan je project. Zonder een goede bouwtekening zouden een aannemer (en eventuele onderaannemers) veel te veel vrijheid krijgen, wat ertoe zou kunnen leiden dat er goedkope materialen worden gebruikt of het bouwwerk wordt afgeraffeld. Met een bouwtekening kun je kwalitatief een oogje in het zeil houden, erop letten dat er wel voldoende vaart wordt gemaakt en kun je op de kosten letten. Hiermee verdient een bouwtekening zichzelf dus eigenlijk terug!

Waarom kiezen voor een online bouwtekening?

Overkapping bouwtekening nodig? Dakkapel bouwtekening nodig? Kies ervoor om jouw bouwtekening online te laten maken, dit is een comfortabele en efficiënte manier waar je geen spijt van zult krijgen. Het fijne van online werken, is dat je het kunt doen wanneer het jou uitkomt. Vind je het fijn om in het weekend te mailen over je bouwtekening? Of liever ’s avonds? Online bepaal jij wanneer het jou het beste uitkomt, om bezig te zijn met je bouwtekening. Bovendien hoef je er de deur niet voor uit, dit scheelt ook nog eens tijd en reiskosten. Kies jij ook voor een online bouwtekening?