Hoe wordt bepaald wie er wint bij online poker?

Hoe wordt bepaald wie er wint bij online poker?

Wil je online poker spelen en ben je benieuwd hoe wordt bepaald wie het spel wint? Het gaat om de kaarten die je verzamelt. Tijdens een potje poker met vrienden (ook online) kun je daarbij eventueel bluffen, door net te doen of je een sterke winnende combinatie hebt. Speel je online video poker in het casino? Dan gaat het puur om de combinaties die je maakt.

Online poker en online video poker

Het is belangrijk om online poker en online video poker goed uit elkaar te houden. Speel je bijvoorbeeld video poker? Dan gaat het puur om de winnende combinaties.

Bij regulier (online) poker heb je de mogelijkheid om te bluffen. Het is dan niet gezegd dat degene met de hoogste winnende combinatie het spel wint. Dus wil je oefenen met de winnende combinaties? Dan is het een goed idee om online video poker te spelen bij www.GokkastenXL.nl. Je bent meteen aan de beurt en kunt aan de slag met de onderstaande combinaties.

Wie wint? 9 winnende combinaties

Onderstaand leggen wij u 9 winnende combinaties uit, gerangschikt van boven naar beneden.

Royal Flush

De hoogste score bij online (video) poker. Je hebt een aas, koning, vrouw, boer en 10 van dezelfde soort. Een zeer bijzondere score, die je dus niet zo vaak tegen zal komen.

Straight Flush

De op één na hoogste score. Je verzamelt vijf kaarten in dezelfde soort en natuurlijk netjes op volgorde. Je hebt bijvoorbeeld een 9, 10, boer, vrouw en koning. Of een 6, 7, 8, 9 en 10 van dezelfde soort. Het maakt niet uit welke kaarten het zijn, als ze maar opeenvolgend en van dezelfde soort zijn.

Four of a kind

Je hebt 4 kaarten van dezelfde waarde. Het gaat om een harten, schoppen, routen en klaver, bijvoorbeeld van de 6, de 10 of de vrouw. En heeft iemand anders ook een four of a kind? In dat geval wint degene met de hoogste kaart, waarvan je er dus 4 moet hebben.

Full House

Combineer je twee kaarten van dezelfde waarde met drie andere kaarten van ook dezelfde waarde? Het gaat bijvoorbeeld om twee keer een 7 en drie keer een vrouw. Of een andere willekeurige combinatie, verdeeld over 2 en 3 kaarten met dezelfde waarde.

Flush

De flush bestaat uit vijf kaarten van dezelfde soort. Ze hoeven niet opeenvolgend te zijn.

Straight

Voor een straight heb je vijf opeenvolgende kaarten. Ze mogen van andere soorten zijn, omdat er anders sprake zou zijn van een straight flush.

Three of a kind

Een score die vaker voorkomt, waarvoor je drie kaarten van dezelfde soort nodig hebt.

Two Pair

Heb je twee paar? Met de 4 kaarten zorg je voor een winnende combinatie.

One Pair

Een enkel paar kan je al de overwinning brengen, omdat het van meer waarde is dan alleen een hoge kaart.