Wat is een Cryobehandeling?

Wat is een Cryobehandeling?

Bij een Cryobehandeling wordt je lichaam blootgesteld aan extreme kou. Deze blootstelling zorgt ervoor dat je onder andere minder last hebt van pijn, het is goed voor de doorbloeding en je stemming wordt er ook nog eens veel beter wordt. Het is ook de ideale manier om bijvoorbeeld te herstellen na operaties. Hieronder kun je lezen hoe een Cryobehandeling er precies uitziet en welke voordelen het nog meer heeft!

Hoe ziet een Cryobehandeling eruit?

Je kunt kiezen voor een lokale behandeling, waarbij een deel van je lichaam wordt behandeld, maar je kunt ook gaan voor een ‘whole body’ behandeling, waarbij je totale lichaam een behandeling krijgt. In het laatste geval ga je eerst een ruimte in waar je op een temperatuur van minus zestig graden eerst flink af gaat koelen. Niet veel later ga je door naar de ruimte waar het minus honderdtien graden is. Je bloed zal zich hierdoor terugtrekken en naar de vitale organen trekken. Je lichaam zelf, stijgt hierdoor juist in temperatuur, tot wel veertig graden. Je lichaam gaat vervolgens hard werken en er zal een stressreactie optreden, waarna er in je bloed minder afvalstoffen bevinden en juist meer zuurstof. En juist dit zorgt ervoor dat een Cryobehandeling zoveel voordelen biedt. Hierna ga je een kamer in die op kamertemperatuur is, waarna je bloed weer terugstroomt uit de vitale organen naar plekken waar het zich oorspronkelijk bevond. Na deze sessie werkt de behandeling nog zes uur door.

Goed voor afvallers en sporters

Wil je graag afvallen? Sport je veel en wil je jouw prestaties verbeteren? Een Cryobehandeling is in beide gevallen zeer geschikt. Ook als je last hebt van depressies, is deze behandeling aan te raden. Bij deze behandeling komt namelijk serotine en endorfine vrij, stoffen die ervoor zorgen dat je jezelf beter voelt en minder last hebt van depressies. Heb je een drukke baan en heb je het gevoel dat de tank soms even helemaal leeg is? Een Cryobehandeling geeft je een enorme energie boost, waardoor je na deze behandeling weer optimaal kunt presteren. Ook als je een verouderde huid hebt, doe je er goed aan om voor deze behandeling te kiezen, je zult verbaasd zijn hoe mooi jouw huid er straks weer uitziet! Ga jij ook voor een Cryobehandeling?