De drie bekendste e-maildiensten

De drie bekendste e-maildiensten

Er zijn veel verschillende providers voor webmaildiensten om een e-mailadres aan te maken. De bekendste en grootste hiervan zijn Yahoo, Gmail en Outlook. Wat zijn de voor- en nadelen van deze providers en wat is de beste keuze voor u? Hieronder volgt een overzicht.

Yahoo

De webmail van Yahoo heeft een moderne, unieke uitstraling. De indeling van de mailboxen komt erg overeen met die van andere providers. Het is erg duidelijk ingericht. Je kunt de e-mails opsplitsen in verschillende categorieën, zoals winkelen, reizen, sociaal etc. Hierdoor kun je verkregen mails gemakkelijk terugvinden. Ook de zoekfuncties zijn tegenwoordig een stuk beter geworden. De opslag die je krijg bij je e-mailadres is enorm, namelijk wel 1 TB. Dit is een stuk hoger dan andere providers.

Outlook

Deze samenvoeging van oudere webmailadressen van Microsoft, waaronder Live en Hotmail, heeft de standaard Microsoft layout en indeling. De indeling is erg duidelijk en overzichtelijk. Je kunt de inkomende e-mails makkelijk onderverdelen door bepaalde woorden te filteren naar een specifieke map. Outlook heeft veel extra applicaties en functies, zoals Contacten, Agenda, OneDrive etc. Ook is Outlook optimaal voor werk en school, omdat je gemakkelijk Office-bestanden kunt opslaan, aanpassen, verzenden en openen. Om deze redenen is Outlook één van de meest populaire keuzes.

Gmail

Deze e-maildienst van Google staat bekend als een van de beste en meest betrouwbare. De interface is erg overzichtelijk en schoon. Er zijn veel handige en unieke functies. Zo kun je sinds kort je e-mail tijdelijk terugroepen als je fouten hebt gemaakt of twijfelt. Je kunt ook bijvoorbeeld tijdslimieten of vertrouwelijke modus gebruiken, waardoor anderen je e-mails maar tijdelijk kunnen bekijken of niet kunnen downloaden of opslaan. De inkomende e-mails zijn makkelijk te filteren in verschillende mappen. Wel moet je rekening houden met bepaalde reclameberichten en andere advertenties. Deze worden echter weergegeven in eigen mappen, waardoor ze niet tussen je normale mails komen. Overige spam en scam mails zul je niet vaak vinden bij Gmail. Het is een erg veilige en betrouwbare provider waar je weinig gezeur mee zult hebben. Doordat Gmail veilig is, makkelijk te gebruiken en beschikt over een mooie, minimalistische layout, is deze een van de meest populaire.